Νικήτρια στον τελικό της Eurovision η Αυστρία

Νικήτρια στον τελικό της Eurovision η Αυστρία

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην 20η θέση του τελικού διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, που πραγματοποιήθηκε στη Δανία, βρέθηκε η Ελλάδα με το τραγούδι «Rise Up» που ερμήνευσαν οι Freaky Fortune και ο ράπερ Risky Kidd.

Νικητήρια χώρα μετά από 48 χρόνια, αναδείχθηκε η Αυστρία με το τραγούδι «Rise Like a Phoenix», που ερμήνευσε για τη χώρα της η εκκεντρική Conchita Wurst, συγκεντρώνοντας 290 ψήφους.

Οι 11.000 θεατές που βρίσκονταν στο στάδιο «B&W Hallerne» της Κοπεγχάγης απόλαυσαν τις 26 συμμετοχές που πήραν μέρος στον διαγωνισμό, ενώ η ελληνική συμμετοχή διαγωνίστηκε στη 10η σειρά του τελικού.

Το τραγούδι της Ελλάδας «Rise Up» συγκέντρωσε 35 ψήφους.

Την Ελλάδα ψήφισαν: Αζερμπαϊτζάν 4, Αλβανία 2, Ρωσία 4, Μάλτα 1, Ηνωμένο Βασίλειο 2, Αρμενία 7, Λευκορωσία 6, Ισραήλ 2, Ιταλία 3, Γεωργία 4.

Στον τελικό ψήφισαν όλες οι χώρες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό της Eurovision, ανεξάρτητα από το αν είχαν προκριθεί ή όχι, ενώ οι τηλεθεατές δεν μπορούσαν να ψηφίσουν τη συμμετοχή της χώρας τους.

«Η νίκη της Κοντσίτα, νίκη ανεκτικότητας και σεβασμού»

Η νίκη της Αυστρίας και της 25χρονης Κοντσίτα στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision «είναι επίσης μια νίκη της Ευρώπης για την ανεκτικότητα και το σεβασμό», δήλωσε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου προς την Κυριακή ο υπουργός Πολιτισμού της Αυστρίας. Ο Τζοσεφ Οστεμάγιερ χαιρέτισε επίσης το γεγονός ότι η Αυστρία θα φιλοξενήσει τον επόμενο διαγωνισμό το 2015.

«Συγχαρητήρια Κοντσίτα! Φοβερή ψηφοφορία. Οι πολίτες της ΕΕ χρησιμοποιούν πλέον το δικαίωμά τους να ψηφίζουν για μια ανοικτή Ευρώπη», έγραψε στο Twitter η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Σουηδίας Μπιργκίτε Όλσον κάνοντας σαφή νύξη στις ευρωπαϊκές εκλογές, που θα πραγματοποιηθούν από τις 22 έως τις 25 Μαΐου.

«Για μένα το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα», είπε η 25χρονη νικήτρια του διαγωνισμού σε συνέντευξη Τύπου μετά το θρίαμβό της. «Αλλά και για την κοινωνία μας, απλά μου έδειξε ότι υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που θέλουν να προχωρήσουν στο μέλλον, δεν οπισθοδρομούν με σκέψεις του παρελθόντος» συμπλήρωσε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή