Ο Γεώργιος Βράνος νέος καλλιτεχνικός διευθυντής ΚΟΘ

Ο Γεώργιος Βράνος νέος καλλιτεχνικός διευθυντής ΚΟΘ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέος καλλιτεχνικός διευθυντής ανέλαβε από χθες στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Είναι ο Γεώργιος Βράνος, 45 ετών, επικ. καθηγητής στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας από το 2010, με γνωστικό αντικείμενο τη διεύθυνση ορχήστρας.

Ο υπουργός Πολιτισμού, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την Ορχήστρα των Χρωμάτων αλλά και την Καμεράτα, διαβεβαίωσε ότι δεν θα κλείσουν, ότι γνωρίζει τα προβλήματά τους, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει πρωτοβουλίες για όλες τις ορχήστρες και δεν αρνήθηκε ακόμη και συνένωση δυνάμεων. «Μπορούμε να κάνουμε μεγάλες οικονομίες κλίμακας» τόνισε, κι όταν πιέστηκε για την τύχη της Καμεράτας, υπογράμμισε ότι τόσο καιρό στην ορχήστρα δεν εφάρμοζαν το ενιαίο μισθολόγιο. Οσο για την πολιτική που σχεδιάζεται για το σύνολο που ορχηστρών, θα ανακοινωθεί σύντομα.

Με την ευκαιρία της 29ης Μαΐου, επετείου της Αλωσης της Κωνσταντινούπολης, αναφέρθηκε στη θετική ανταπόκριση που είχε μεταξύ των ομολόγων του στην Ε.Ε. η παρέμβασή του εκτός ημερησίας διατάξεως, για την πολιτιστική κληρονομιά που κινδυνεύει από τις πολεμικές συγκρούσεις αλλά και τις πολιτικές σκοπιμότητες όπως στην περίπτωση της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. Για το σχέδιο μετατροπής της σε τζαμί, που απεργάζεται ο Ερντογάν, θα επιχειρήσει να επικοινωνήσει με τον υπουργό Πολιτισμού της Τουρκίας, όμως για το θέμα της Αγίας Σοφίας τόνισε: «Δεν είναι διμερές και αφορά την Ευρώπη, τη διεθνή κοινότητα, την πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή