Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλησιάζει η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής και το Σάββατο 21 Ιουνίου πολιτιστικοί χώροι ανά την Ελλάδα φιλοξενούν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και δρώμενα υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στην Αθήνα, πρωινές εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με τη Μεικτή Χορωδία Συλλόγου Υπαλλήλων Τραπέζης Ελλάδος στις 11, από το Νομισματικό Μουσείο επίσης στις 11 με τα Μουσικά Σύνολα Σύγχρονου Ωδείου Αθηνών, αλλά και από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο-Μέγαρο Παλαιάς Βουλής με την προβολή ταινιών βωβού κινηματογράφου μικρού μήκους με νέα μουσική επένδυση.

Αργότερα, μπορεί κανείς να επισκεφτεί το Επίπεδο Αναχωρήσεων στο αεροδρόμιο της Αθήνας στη 1.30 μ.μ. για να απολαύσει το Σύνολο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών metallon, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από τις 4 έως τις 8.45 μ.μ. για διάφορες εκδηλώσεις και τον κήπο του Νομισματικού Μουσείου στις 6 μ.μ. για τα Μουσικά Σύνολα Πνευστών του Ωδείου Ραϋμόνδη. Ξεχωρίζει ο «Ντον Τζοβάνι» στο πλαίσιο της Οπερας της Βαλίτσας από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στις 8 μ.μ. Οσο για τη Θεσσαλονίκη, εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από την Κρατική Ορχήστρα και το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης σε ανοιχτούς χώρους και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή