Τζαζ στην Ομόνοια

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κόσμος -οδηγημένος από βελάκια στον τοίχο (!)- μπαινόβγαινε, το περασμένο Σάββατο το βράδυ, στη στοά της Πανεπιστημίου 64, κοντά στην Ομόνοια. Αφορμή η καλή τζαζ μουσική και η παρεΐστικη διάθεση που τράβηξαν ανθρώπους όλων των ηλικιών στο διήμερο φεστιβάλ που οργάνωσε η κολεκτίβα «Breads and Beads» στο κτίριό της εντός της στοάς.

Πολύ ενδιαφέρον, βέβαια, το κόνσεπτ και ακόμα περισσότερο ο ίδιος ο χώρος ο οποίος αποδείχτηκε ένα ωραίο δείγμα της μοντέρνας αστικής αρχιτεκτονικής της δεκαετίας του ’50. Ιδιαίτερα η «μυστική» ταράτσα-ακάλυπτος όπου φιλοξενήθηκε και το μουσικό κομμάτι του φεστιβάλ, ένας χώρος ανοιχτός κάθεται στον αθηναϊκό ουρανό και ταυτόχρονα περίκλειστος από τα γύρω πολύ ψηλότερα κτίρια, προορισμένος θα έλεγε κανείς για τέτοιου είδους καλοκαιρινές μουσικές βραδιές. Στον ένα τοίχο -πίσω από τους μουσικούς- ένα τεράστιο ψηφιδωτό με εικόνα βυθού, ένα μεγάλο ενιαίο τραπέζι/πάγκος για τα ποτά στη μέση κι ένα αυτοσχέδιο κιόσκι σε ρόλο μπαρ (με πολύ οικονομικά ποτά παρεμπιπτόντως) στο πίσω μέρος. Γύρω κόσμος που όσο προχωρούσε η βραδιά όλο και πλήθαινε με διάθεση για κουβέντα αλλά και λίκνισμα στους ρυθμούς του σαξοφώνου.

Οσο για τις μπάντες, το πρόγραμμα στη δεύτερη μέρα του (το φεστιβάλ ξεκίνησε την Παρασκευή) περιλάμβανε νέα σχήματα όπως οι «The Walking Hats» με όμορφα cover γνωστών τζαζ επιτυχιών όπως και το δυναμικό σχήμα με το ανεπανάληπτο όνομα «Protogenes Pleonasma 69» με τον γνωστό στους «πιστούς» της ελληνικής σκηνής Σεραφείμ Μπέλλο στα τύμπανα. Ο ίδιος, που φρόντισε και την καλλιτεχνική επιμέλεια του φεστιβάλ, συμμετείχε και στο σχήμα που άνοιξε τη βραδιά («Camarillo Trio») μαζί με τους νέους και ανερχόμενους Αλέξανδρο Καρκαβέλια και Κίμωνα Καρούτζο. Ο ήχος τους βασισμένος στην παράδοση των 50’s και των 60’s παραμένει αυθεντικός και συγκινητικός με μια διαχρονικότητα που μόνο η καλή τζαζ μπορεί να προσφέρει. Η βραδιά έκλεισε με τους μουσικούς να αναλαμβάνουν οι ίδιοι ρόλο dj στο ολονύκτιο πάρτι που ακολούθησε τα λάιβ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή