Δυναμικός πλουραλισμός στο Γκάζι

Δυναμικός πλουραλισμός στο Γκάζι

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ραδιοφωνικός σταθμός της Αθήνας «Εν Λευκώ», που εδώ και χρόνια υφαίνει ένα καλαίσθητο soundtrack ταιριάζοντας με αρμονία παλιές μουσικές με ολόφρεσκους ήχους, έχει από πέρυσι προχωρήσει σε ένα φεστιβάλ, η φετινή επανάληψη του οποίου φιλοδοξεί να το κάνει θεσμό. Το δεύτερο φεστιβάλ του «Εν Λευκώ» θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο Σάββατο 21 Ιουνίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Και οι καλεσμένοι δημιουργούν ένα ενδιαφέρον ψηφιδωτό και υποσχέσεις για ένα έντονο μουσικά διήμερο.

Την πρώτη μέρα headliners είναι οι επανενωμένοι Σκωτσέζοι Simple Minds, που έχουμε την ευκαιρία να τους δούμε στο πλαίσιο της «Greatest Hits Live» περιοδείας τους που στήθηκε με αφορμή τα 35 χρόνια του συγκροτήματος και την επίσημη κυκλοφορία της νέας τους συλλογής «Celebrate – The Greatest Hits». Μαζί τους θα είναι οι Βέλγοι Hooverphonics, εκφραστές ενός ήχου που συνταιριάζει το ambient με την ηλεκτρόνικα και το ροκ και που έχουν βρει πολλούς ένθερμους υποστηρικτές στη χώρα μας. Το line up της πρώτης μέρας συμπληρώνουν οι Karuan & Band, Mike Simonetti, Bottin, Blue Lagoon, Baby Guru, Wedding Singers και Egg Hell.

Τη δεύτερη μέρα το μεγάλο όνομα του φεστιβάλ είναι ο εκκεντρικός Boy George, φιγούρα αμφιλεγόμενη και πολυτάλαντη. Ενας από τους μεγάλους ποπ αστέρες της δεκαετίας του ’80, με πολλούς φαν και ακόμη περισσότερες όμορφες μουσικές στιγμές, αναμένεται να στήσει ένα ξέχειλο από κέφι πάρτι μπολιασμένο στην ποπ κουλτούρα. Λίγο πριν θα έχει ανέβει στη σκηνή ο μελωδικός Grammatik. Ο Σλοβένος μουσικός έχει καταφέρει έναν αναγνωρίσιμο και αγαπητό ήχο. Τα κομμάτια του, στολισμένα με στοιχεία από funk, jazz, soul και blues, είναι ένα δεξιοτεχνικό ταίριασμα νέων ηλεκτρονικών τάσεων και νοσταλγικών ήχων από τα παλιά. Η δεύτερη μέρα συμπληρώνεται από τους Xaxakes, Aeroplane, Alex Gopher, Nτέιβιντ, Jessica 6, Μαριέττα Φαφούτη και Amani.

Οι καλεσμένοι του φεστιβάλ ανταποκρίνονται στο ύφος του σταθμού, η dance stage αναμένεται να μας πάει χορεύοντας ώς το πρωί, ενώ η σκηνή 5.25 θα δώσει ευκαιρία σε ελληνικά σχήματα να γνωριστούν με το κοινό. Και όπως όλα δείχνουν, προμηνύεται ένα ξέφρενο πάρτι, που έρχεται να συμπληρώσει ευχάριστα το καλοκαιρινό συναυλιακό γίγνεσθαι της πόλης. Κοινός άξονας θα είναι η καλή μουσική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή