Νεότητα, η «επικίνδυνη ηλικία»

Νεότητα, η «επικίνδυνη ηλικία»

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι τα 30 μια «επικίνδυνη ηλικία»; Σύμφωνα με μια παρέα 30άρηδων, έχει κινδύνους. Κι αυτούς τους «κινδύνους» θα προσεγγίσει αυτή η ταλαντούχα συντροφιά, μέσω της μουσικής και της ποίησης, την Παρασκευή και το Σάββατο 4 και 5 Ιουλίου στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου. «Είναι μια μουσική παράσταση και όχι συναυλία», εξήγησε ο συνθέτης της βραδιάς Αγγελος Τριανταφύλλου. Οχημα θα είναι η μελοποιημένη ποίηση που θέμα θα έχει το τέλος της νεότητας.

Ερμηνεύτρια η Νατάσσα Μποφίλιου, που θα συμπράξει με μια δεκαπενταμελή ορχήστρα και μια πενταμελή χορωδία (Μαρία Διακοπαναγιώτου, Χριστέλλα Γκιζέλη, Φοίβος Ριμένας, Γιάννης Πλειάκης, Χριστίνα Μαξούρη) και θα τραγουδήσει τον ποιητικό λόγο των σύγχρονων και των παλαιότερων Ελλήνων ποιητών, όπως τον μελοποίησε ο Αγγελος Τριανταφύλλου. Ενας άλλος δαιμόνιος και ταλαντούχος 30άρης, ο Κορνήλιος Σελαμσής, θα διευθύνει την ορχήστρα. «Τα 30 είναι ένα τέλος που σηματοδοτεί μια νέα αρχή. Είναι η μετάβαση σε κάτι καινούργιο, σε κάτι που ξαναγεννιέται, σε μια νέα εποχή, σε μια νέα κατάσταση», έλεγαν στη συνέντευξη Τύπου του Φεστιβάλ Αθηνών οι συντελεστές αυτής της διαφορετικής μουσικής παράστασης. «Είναι ένα project που πραγματεύεται την ενηλικίωση», έλεγε η Νατάσσα Μποφίλιου, που δική της πρόταση ήταν η πραγματοποίηση αυτού της διαφορετικής ποιητικής ενότητας. Τα κοστούμια της παράστασης είναι ευγενική παραχώρηση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Η μουσική παράσταση στη Μικρή Επίδαυρο ξεκινάει στις 9.30 μ.μ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή