Λιγότερο ροκ λόγω της κρίσης

Λιγότερο ροκ λόγω της κρίσης

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αλήθεια είναι πως το φετινό Rockwave festival δεν είναι και πολύ… ροκ. Ούτε έχει τα πολύ μεγάλα ονόματα από το εξωτερικό. Εντάξει, καλός ο Ερικ Μπάρντον των θρυλικών Animals, εντυπωσιακός dj ο Timo Mass όμως σε ένα φεστιβάλ στο οποίο έχουν εμφανιστεί (ενδεικτικά) οι Metallica, οι Muse και οι Prodigy λογικό είναι να μην ενθουσιάζουν και τόσο.

Αυτή είναι η μία όψη, εκείνη της «γκρίνιας», όπως υπογράμμισε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου και ο Νίκος Λώρης, ιδρυτής της Didi Music και διοργανωτής του φεστιβάλ. «Ο κόσμος πάντα θα γκρινιάζει, είναι λογικό. Κάναμε πάρα πολλές προτάσεις στις οποίες οι απαντήσεις ήταν αρνητικές ή οικονομικά απαγορευτικές. Θεώρησα ότι δεν έχει νόημα στις εποχές που ζούμε ένα εισιτήριο 90 ευρώ προκειμένου να έρθει ένα τεράστιο όνομα».

Λογικό. Από την άλλη, η απουσία του ροκ χαρακτήρα δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άλλα ενδιαφέροντα πράγματα φέτος. Το αφιέρωμα στο (αυθεντικό) ελληνικό χιπ χοπ για παράδειγμα αποτελεί εξαιρετική πρωτοβουλία για μια μουσική σκηνή ιδιαίτερα δυναμική και κοινωνικά ενεργή. Πολύ ευχαριστημένος γι’ αυτό το γεγονός δήλωσε και ο Μιχάλης Μυτακίδης των εμβληματικών Active Member, οι οποίοι θα ηγηθούν του συγκεκριμένου line-up.

Τέλος, ο κ. Λώρης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο περιστατικό οπαδικής βίας που συνέβη στην προ ημερών συναυλία του Manu Chao στη Θεσσαλονίκη, αφήνοντας αιχμές κατά της Αστυνομίας και του Λιμενικού το οποίο, όπως είπε, ήταν ενήμερο όμως δεν έκανε τίποτα…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή