Χρυσό μετάλλιο για την παιδική χορωδία «ROSARTE» στην 8η Ολυμπιάδα Χορωδιών

Χρυσό μετάλλιο για την παιδική χορωδία «ROSARTE» στην 8η Ολυμπιάδα Χορωδιών

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 8 Ιουλίου, πενήντα ένας χορωδοί ηλικίας 10-16 χρονών με «αποσκευές» το όνειρο και την ελπίδα της διάκρισης, συνοδευόμενοι από καθηγητές μουσικής και γονείς, φτάνουν στη Ρίγα της Λετονίας, για να συμμετάσχουν στην 8η Ολυμπιάδα Χορωδιών.

Με τα έξοδα καλυμμένα από δράσεις της χορωδίας και στερήσεις από μέρους των οικογενειών των παιδιών, προκειμένου να μπορέσουν να ταξιδέψουν στη Λετονία, καθώς και την παντελή έλλειψη βοήθειας από το κράτος, η χορωδία όχι μόνο καταφέρνει να διακριθεί, αλλά και να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο, κάνοντας περήφανη τη χώρα μας.

Η παιδική χορωδία «ROSARTE» με τη συνοδεία της κα Τζένη Σουλκούκη στο πιάνο, διαγωνίστηκε ανάμεσα σε περίπου 500 χορωδίες προερχόμενες από πέντε ηπείρους, στην απαιτητική κατηγορία «Champion Competition». Τα μέλη της «ROSARTE» εντυπωσίασαν την επιτροπή και το κοινό, ερμηνεύοντας τα «Joyful, Joyful» (L.V.BEETHOVEN σε επεξ: Andrè van de Merwe), «God So Loved The World» (Bob Kauflin), «Ave Verum Corpus»(Fr. Poulènc) και «Θρηνωδία-Lamentation»σε σύνθεση Πάνου Κοσμίδη, με ωριμότητα, ευαισθησία και ποιότητα ήχου.

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, η «ROSARTE» κατατάχθηκε στις έξι καλύτερες χορωδίες του κόσμου στην κατηγορία της, με άριστες κριτικές. Πρόκειται για το δεύτερο χρυσό μετάλλιο που κατακτά η χορωδία, η οποία υπό τη διεύθυνση της ιδρύτριας της κα. Ρόζη Μαστροσάββα, απέσπασε το πρώτο που κέρδισε ποτέ η Ελλάδα, στην 5η Ολυμπιάδα Χορωδιών Αυστρίας το 2008.

Η παιδική-νεανική χορωδία «ROSARTE» ιδρύθηκε το 2008, ενώ στο δυναμικό της ανήκουν περίπου 200 παιδιά ηλικίας 6-20 χρόνων και λειτουργεί σε τέσσερα τμήματα. Η χορωδία έχει συνεργαστεί με αξιόλογους μαέστρους και με συμφωνικές ορχήστρες. Στο ιστορικό της μετρά πολλές εμφανίσεις, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν οι συμμετοχές της στα Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Θέατρο Ολύμπια κ.α.

Το ρεπερτόριο της χορωδίας Rosarte εκτείνεται από την προκλασσική φωνητική μουσική, όπερες («Carmen», «Tosca», «Τannhäuser», «Pagliacci» ) έως το σύγχρονο Broadway, την pop, τη jazz, νέγρικη θρησκευτική μουσική, με έμφαση στους σύγχρονους Έλληνες και ξένους συνθέτες,καθώς και ολοκληρωμένα έργα όπως: 3η Συμφωνία του G.Mahler, Carmina Burana, Requiem του G. Faure, Requiem του Μ. Θεοδωράκη, Stabat Mater του Pergolesi, Ceremony of Carols του B.Βritten κ.ά.

Η Rosarte είναι ανεξάρτητη χορωδία και δεν υποστηρίζεται από κανέναν κρατικό ή ιδιωτικό φορέα. Από το Φεβρουάριο του 2011 στεγάζεται στο Ωδείο Αθηνών. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή