Αρχίζει την Παρασκευή το 9ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας

Αρχίζει την Παρασκευή το 9ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Παρασκευή 8 Αυγούστου αρχίζει το φετινό 9ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ντόρας Μπακοπούλου. Φέτος το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στο πιάνο με δεκαεπτά συναυλίες, στις οποίες συμμετέχουν διακεκριμένοι Ελληνες και ξένοι ερμηνευτές. Οι συναυλίες, τις οποίες υποστηρίζει ο Σύλλογος των Φίλων του Φεστιβάλ Αίγινας, θα διαρκέσουν έως τις 30 του μήνα. Η έναρξη θα γίνει στην παραλία της Αύρας με συναυλία μουσικής δωματίου των Lily Maisky και Hrachya Avanesyan.

Το Σάββατο (9/8) στον ίδιο χώρο θα δοθεί συναυλία με κουαρτέτο εγχόρδων της δανικής ορχήστρας The Royal Danish Orchestra. Στο πιάνο η Αλεξία Μουζά-Αρένας. Στη συνέχεια ακολουθεί συναυλία με έργα για πιάνο, μουσικής δωματίου και τραγουδιού στην αυλή του Ναού Σωτήρος (Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο, 10/8), στον ίδιο χώρο την επόμενη ημέρα μια συναυλία μουσικής δωματίου και μιούζικαλ με τους Βασίλη Αλεβίζο, Ναταλία Γεράκη, Ευδοκία Μωυσίδου κ.ά. Σε άλλους ρυθμούς η βραδιά ελληνικής παραδοσιακής και έθνικ μουσικής στην παραλία Αύρας (16/8) με τους Μίλτο Λογιάδη, Χρήστο Ζερμπίνο, Σαβίνα Γιαννάτου και Ευγενία Καρλαύτη, ενώ στις 20 του μήνα στο Μικρό Θέατρο Ιάσονα Μολφέση στην Παχιά Ράχη θα παρακολουθήσουμε συναυλία του κουαρτέτου εγχόρδων «Κορωνίς» με το έργο «Ο θάνατος και η κόρη» του Σούμπερτ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή