Το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού άνοιξε πανιά και… έπλευσε σε έξι συναυλίες

Το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού άνοιξε πανιά και… έπλευσε σε έξι συναυλίες

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρχισε ως μία όμορφη ιδέα λίγων φίλων και μέσα σε τέσσερα χρόνια εξελίχθηκε σε μία μικρή διεθνή κοινότητα που κάθε καλοκαίρι πλέει στα γαλάζια νερά του Αργοσαρωνικού με όχημα τη μουσική και με σκοπό να ενώσει τους ανθρώπους και να προσφέρει ομορφιά μέσα από την ποιότητα… Τι καλύτερο; 

Το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού, που ιδρύθηκε από δύο άξιους σολίστες, τον Ελληνα βιολονίστα Γιάννη Αγρανιώτη και τον Αυστραλό σολίστ της βιόλας Φράνσις Κέφορντ (οι δυο τους είναι ο πυρήνας του Leondari Ensemble), άπλωσε πανιά και φέτος ξεδιπλώθηκε σε έξι συναυλίες. Η αρχή έγινε στο αριστοκρατικό «Posidoneion Grand Hotel» των Σπετσών, όπου σε πυκνό ακροατήριο δόθηκε μια αξέχαστη συναυλία υψηλής δεξιοτεχνίας. Ακολούθησε ο Πόρος (Αμφιθέατρο Συγγρού), η Υδρα (Μπρατσέρα), μετά πάλι ο Πόρος και σήμερα οι εκλεκτοί σολίστες μας, μία ολόκληρη διεθνής κοινότητα, επιστρέφει στο «Bratsera Hotel», στην Υδρα, για να ολοκληρώσει αύριο, Κυριακή, τον φετινό κύκλο με μία συναυλία στον Γαλατά, στο Γυμνάσιο.

Με την υποστήριξη φέτος της πρεσβείας της Γερμανίας στην Αθήνα, το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού είναι ένα αθόρυβο θαύμα. Αρκεί να δει κανείς τα πρόσωπα των μουσικών και να τους ακούσει να παίζουν. Στις Σπέτσες, όπου έγινε η πρεμιέρα του φεστιβάλ φέτος, η συναυλία ήταν τόσο ευχάριστη έκπληξη για όσους παρευρίσκονταν για πρώτη φορά μπροστά σε αυτούς τους μουσικούς, που τα χειροκροτήματα και τα μπράβο δεν έλεγαν να κοπάσουν. Ηταν και ο τόπος, το περιβάλλον του ξενοδοχείου, η θέα προς τη θάλασσα, τα εκπληκτικά έργα του Χάιντν, του Μπραμς και του Φέλιξ Μέντελσον, η εξαίρετη απόδοση όλων…  Μου έμεινε το δόσιμό τους. Είναι ευτύχημα να έχει κανείς συνοδοιπόρους σε έναν τέτοιο σκοπό τον Καναδό βιολονίστα Benjamin Bowman, που τα δίνει όλα με πάθος και θεατρικότητα, τον Βρετανό τσελίστα James Barralet, την επίσης τσελίστρια, αιθέρια Γερμανίδα Rebekka Markowski, τον επίσης Γερμανό πιανίστα Caspar Frantz, τον Σέρβο βιολονίστα Bogdan Bozovic, τον ωριμότερο σε ηλικία και εξαίρετο σε βάθος Καναδό βιολίστα Steven Dann, τον Γερμανοκαναδό τσελίστα David Eggert, τον ιδιαίτερης ευαισθησίας Αυστριακό βιολίστα Manuel Hofer, την Κορεάτισσα βιολονίστρια Yang Yoon (που η ερμηνεία της στο κουιντέτο για έγχορδα του Φέλιξ Μέντελσον-Μπαρτόλντι υπήρξε εμπειρία), τους Ελληνες Αλέξανδρο Γιοβάνο (σολίστ στα κρουστά) και την ψυχή όλων, τον βιολονίστα Γιάννη Αγρανιώτη.

Αυτή η παρέα φίλων, που έχει τη μαγιά της και που κάθε χρόνο φέρνει κοντά της και άλλους εκλεκτούς μουσικούς, μας δίνει πλέον σταθερά κάθε καλοκαίρι μουσική υψηλής ποιότητας στον Αργοσαρωνικό, δημιουργώντας σταδιακά μία παράδοση. Αυτό που ενθουσιάζει είναι η αγνότητα, η αγάπη γι’ αυτό που κάνουν, γι’ αυτό και ο ήχος αναβλύζει τόσο κρυστάλλινος και βαθύς. Κάθε χρόνο οι υποστηρικτές πληθαίνουν. Φέτος, προστέθηκε το «Poseidonion Grand Hotel» και μπήκαν και οι Σπέτσες για πρώτη φορά σε αυτή την αλυσίδα μουσικής πανδαισίας. Κοντά είναι και η εταιρεία Raycap και ο διευθύνων σύμβουλος κ. Κώστας Αποστολίδης, το ξενοδοχείο «Bratsera» της Υδρας, ο κ. Ηρακλής Κόντος που οργάνωσε τους εθελοντές των νησιών, όλες οι τοπικές αρχές και κυρίως το κοινό που κάθε χρόνο μεγαλώνει. 

Γίνονται πολλά θετικά στον τόπο μας, από μικρές πρωτοβουλίες, από ανθρώπους που διψούν να προσφέρουν και να μοιραστούν. Το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού ανήκει στην Ελλάδα που θέλουμε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή