Η Αίγινα αγαπάει τη μουσική

Η Αίγινα αγαπάει τη μουσική

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με επιτυχία συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του 9ου Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας, το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 30 Αυγούστου έπειτα από έντεκα ακόμη συναυλίες. Μετά την αποψινή σύμπραξη της πιανίστας Κarin Lechner από την Αργεντινή και του τσελίστα Alexander Debrus από το Βέλγιο, ακολουθεί η βραδιά ελληνικής παραδοσιακής και έθνικ μουσικής με τους Μίλτο Λογιάδη, Χρήστο Ζερμπίνο, Σαβίνα Γιαννάτου και Ευγενία Καρλαύτη, το Σάββατο στην παραλία της Αύρας. Την Κυριακή, οι πιανίστες Γιάννης Γιαννουλόπουλος, Ελενα Χούντα και Ντόρα Μπακοπούλου ερμηνεύουν έργα για ένα ή δύο πιάνα και μουσικής δωματίου συνοδευόμενοι από τον Μιχαήλ Σμιρνόφ (βιόλα), στην αυλή του Ναού Σωτήρος, στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο.

Η πιανίστα Ντόρα Μπακοπούλου, καλλιτεχνική διευθύντρια του Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας, συμμετέχει στη συναυλία της Κυριακής.

Το πιανιστικό Duo Specchio των Βικτωρίας Κιαζίμη και Τζένης Σουλκούκη, συνοδευόμενο από τον πιανίστα Παύλο Σιφναίο και τη μεσόφωνο Ειρήνη Καραγιάννη, θα βρίσκεται στην αυλή του Ναού Σωτήρος το βράδυ της Δευτέρας. Την Τρίτη, οι Κορνήλιος Μιχαηλίδης (πιάνο), Θεόδωρος Τζοβανάκης (πιάνο) και Λένια Ζαφειροπούλου (σοπράνο) ερμηνεύουν έργα Μέντελσον, Σιμπέλιους, Μπετόβεν κ.ά., για την Τετάρτη προγραμματίζεται συναυλία μουσικής δωματίου από το κουαρτέτο εγχόρδων «Κοδωνίς» στο Μικρό Θέατρο Ιάσονα Μολφέση, στην Παχιά Ράχη, ενώ την Πέμπτη οι Νίκος Κυριόσογλου (πιάνο), David Bogorad (βιολί), Τίτος Γουβέλης (πιάνο) και Χαράλαμπος Αγγελόπουλος (πιάνο) παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με έργα Ραχμάνινοφ, Φρανκ και Μπετόβεν.

Η εβδομάδα ολοκληρώνεται με έργα για πιάνο, μουσική δωματίου και τραγούδι από τους Τζένια Μανουσάκη, Σέρτζιου Ναστάσα (βιολί), Χριστόφορο Μιρόσνικοφ (τσέλο), Αννη Τότσιου (πιάνο) και Μαρίτα Παπαρίζου (μεσόφωνο), την Παρασκευή 22 Αυγούστου στην αυλή του Ναού Σωτήρος, καθώς και τη συναυλία της Δήμητρας Γαλάνη, το επόμενο Σάββατο στην παραλία Αύρας.

Πληροφορίες στο aeginamusicfestival.gr. Ωρα έναρξης 9 μ.μ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή