Συναυλία στην αρχαία Νικόπολη

Συναυλία στην αρχαία Νικόπολη

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΝΑΥΛΙΑ. Το βράδυ της Κυριακής, μελωδίες θα ηχήσουν για πρώτη φορά στο σημείο όπου, σύμφωνα με αρχαίες πηγές, είχε τοποθετήσει το στρατηγείο του ο Οκταβιανός Αύγουστος στη διάρκεια της θαλάσσιας αναμέτρησης της Ρώμης με τον στόλο του Αντωνίου και της Κλεοπάτρας. Σε ανάμνηση της νίκης του στη ναυμαχία του Ακτίου, ο Ρωμαίος αυτοκράτορας ίδρυσε την «Πόλη της Νίκης», σύμβολο της οποίας ήταν το περίτεχνα διακοσμημένο Μνημείο του Αυγούστου, αφιερωμένου στον Απόλλωνα, τον Ποσειδώνα και τον Αρη. Στον χώρο του μνημειακού κτιρίου, στην Αρχαία Νικόπολη, πρόκειται να φιλοξενηθεί η επετειακή συναυλία του καταξιωμένου Βέλγου συνθέτη, μουσικολόγου και μουσικού Βιμ Μέρτενς για τα 30 χρόνια δισκογραφικής του πορείας. Είναι η πρώτη φορά που το μνημείο διατίθεται για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων και οι κάτοχοι εισιτηρίων θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στα κατάλοιπα της Νικόπολης από αρχαιολόγους της αρμόδιας εφορείας.

Ο Μέρτενς είναι πιο γνωστός στο κοινό για το κομμάτι «Struggle for pleasure», που, μεταξύ άλλων, χρησιμοποιήθηκε από τον Πίτερ Γκρίναγουεϊ στην ταινία «Η κοιλιά του αρχιτέκτονα», καθώς και από τη βελγική εταιρεία τηλεπικοινωνιών «Proximus». Στις τρεις δεκαετίες διαδρομής του, έχει κυκλοφορήσει περισσότερα από 50 άλμπουμ, ενώ οι συνθέσεις του καλύπτουν ένα αρκετά ευρύ φάσμα, από την πειραματική, πρώτη ηχογραφημένη σύνθεσή του με τίτλο «For amusement only», που αντί για όργανα χρησιμοποιεί pinball machines, έως τον φιλόδοξο κύκλο «Qua», αποτελούμενο από 37 δίσκους. Συνήθως κατατάσσεται μεταξύ των εκπροσώπων του μουσικού μινιμαλισμού, με τον οποίο καταπιάνεται στο βιβλίο του «Αμερικανική μινιμαλιστική μουσική».

Η συναυλία του Βιμ Μέρτενς θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 2.000 χρόνων από τον θάνατο του Οκταβιανού Αυγούστου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή