Αντίο στο καλοκαίρι με μουσική

Αντίο στο καλοκαίρι με μουσική

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηρθε η ώρα να αποχαιρετήσουμε με τον πιο όμορφο τρόπο τον φετινό Αύγουστο. Στην Αίγινα, λοιπόν, αυτήν την Παρασκευή και το Σάββατο (29, 30/8) κλείνει το 9ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας με δύο ξεχωριστές συναυλίες.

«20 χρόνια χωρίς τον Μάνο Χατζιδάκι» ο τίτλος της βραδιάς που θα δοθεί την Παρασκευή στις 9 μ.μ. στην παραλία της Αύρας. Με τον βαρύτονο Τάσση Χριστογιαννόπουλο, την καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Ντόρα Μπακοπούλου στο πιάνο και τη Σαβίνα Γιαννάτου να τραγουδάει. Θα ακούσουμε έργα του Χατζιδάκι από τον κύκλο του CNS – Ματωμένος Γάμος, Καπετάν Μιχάλης, Συννεφιασμένη Κυριακή, Το αισθησιακό, Ο κύριος Νολλ, Τα παιδιά κάτω στον κάμπο, Πορνογραφία, Το μαντολίνο, Μην τον ρωτάς τον ουρανό, Ο Μεγάλος Ερωτικός. «Είκοσι χρόνια χωρίς τον Μάνο Χατζιδάκι. Τα μετράμε και θα τα μετράμε τα χρόνια χωρίς αυτόν», σημειώνει για τη βραδιά η Ντόρα Μπακοπούλου. «Μαζί του ονειρευτήκαμε, μαζί του αξιολογήσαμε γεγονότα και ομορφιές της πατρίδας μας, προσδοκίες και απογοητεύσεις. Ισως καλύτερα που τώρα βρίσκεται μακριά για να μη θλίβεται πολύ. Αλλά μας άφησε το όνειρο και την ελπίδα ολοζώντανη με τη μουσική του. Τον αγαπάμε».

Εξίσου συγκινητική η βραδιά του Σαββάτου (9 μ.μ.) όπου πάλι στην παραλία Αύρας η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα δώσει συναυλία αφιερωμένη στα θύματα των σημερινών πολέμων. Με σολίστ στο πιάνο τον Ιταλό Gabrielle Baldocci και μαέστρο τον Γερμανό Oliver Weder, η Ορχήστρα θα ερμηνεύσει την Εισαγωγή από τον Κοριολανό, το Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 4 και τη Συμφωνία αρ. 7 του Μπετόβεν. Τρία έργα του γίγαντα της μουσικής, που αποκάλυψε με το παράδειγμά του την εσωτερική δύναμη, το κουράγιο και την ελευθερία της σκέψης του ανθρώπου. Γι’ αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά του συνθέτη και του έργου η συναυλία αφιερώνεται στα θύματα των σημερινών πολέμων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή