Η ΚΟΘ παίρνει πρώτη το μετρό

Η ΚΟΘ παίρνει πρώτη το μετρό

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκατό θέσεις με σειρά προτεραιότητας θα δοθούν τελικώς για την αυριανή κλειστή στο κοινό συναυλία που θα πραγματοποιήσει η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στον υπόγειο σταθμό «Πανεπιστήμιο» του μετρό Θεσσαλονίκης.

Η συναυλία διοργανώνεται για να εγκαινιάσει την πολιτιστική συνεργασία των δύο φορέων και περιλαμβάνει την Εισαγωγή από την όπερα «Ντον Τζοβάνι», την Εισαγωγή από την όπερα «Οι γάμοι του Φίγκαρο» του Μότσαρτ και το τέταρτο μέρος από τη Συμφωνία αρ. 9 του Αντονίν Ντβόρζακ γνωστή και ως «Συμφωνία του Νέου Κόσμου». Την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης θα διευθύνει ο Ιωάννης Ζγούρας.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 12 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο τηλέφωνο 2310 257900 η στο [email protected] μέχρι σήμερα στις 2 το μεσημέρι (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Ο σταθμός «Πανεπιστήμιο» βρίσκεται στη συμβολή των οδών Εγνατίας και 3ης Σεπτεμβρίου, έναντι του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η είσοδος απαγορεύεται σε ανηλίκους κάτω των 18 ετών.

Ενδιαφέροντα προσεχή νέα της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης είναι η συναυλία που θα δοθεί την ερχόμενη Παρασκευή 5/9 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών και η συναυλία στις 12 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Αριστοτέλους. Σε αυτή την καθιερωμένη εκδήλωση της ΚΟΘ, το σχήμα -υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Βράνου- θα ερμηνεύσει ένα πρόγραμμα με έργα Μπέρνσταϊν, Τσαϊκόφσκι, Ελγκαρ, Σοστακόβιτς, Ροντρίγκο, Πιατσόλα, Βέρντι, Μπιζέ, Πουτσίνι.

Τέλος, την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα δοθεί συναυλία με 81 νέους μουσικούς που ξεχώρισαν έπειτα από ακροάσεις, οι οποίοι θα καθίσουν δίπλα στους μουσικούς της ΚΟΘ και θα παρουσιάσουν ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή