Ακαδημία Λυρικής Τέχνης «Μαρία Κάλλας»

Ακαδημία Λυρικής Τέχνης «Μαρία Κάλλας»

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα όνειρο ετών που βρίσκει τον δρόμο για την πραγματοποίησή του. Δεν είναι πλέον μακρινή η μέρα που το ιστορικό και παραμελημένο εδώ και χρόνια κτίριο στην Πατησίων 61 όπου έζησε η Μαρία Κάλλας θα ανακαινισθεί για να στεγάσει την Ακαδημία Λυρικής Τέχνης «Μαρία Κάλλας». Ηδη ο Δήμος Αθηναίων έχει προχωρήσει σε συμφωνία με το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (στο οποίο ανήκει το κτίριο) και αναμένεται ο σχεδιασμός της σύμβασης που θα προβλέπει τις λεπτομέρειες παραχώρησής του για να προχωρήσει η ένταξή του στο ΕΣΠΑ 2015.

Διπλή γιορτή

Διπλός λοιπόν ο εορτασμός την Κυριακή το βράδυ στο Ηρώδειο (21/9, 8.30 μ.μ.) στο γκαλά όπερας-αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας που διοργανώνει η Εταιρεία για το Κτίριο της Οπερας και την Ακαδημία Λυρικής Τέχνης «Μαρία Κάλλας» σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή. «Η συναυλία προσβλέπει στην ίδρυση της Ακαδημίας στο σπίτι όπου έζησε η Μαρία Κάλλας και, με αυτόν τον τρόπο, να δημιουργηθεί όχι ένα τουριστικό κάλεσμα, αλλά ένας χώρος εμπειρίας και μάθησης για τους ταλαντούχους νέους που δεν έχουν πρόσβαση σε ακαδημίες του εξωτερικού», ανέφερε, μεταξύ άλλων, χθες στη συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος της Εταιρείας για το Κτίριο της Οπερας και την Ακαδημία Λυρικής Τέχνης «Μαρία Κάλλας» Βάσω Παπαντωνίου.

«Η Εθνική Λυρική Σκηνή, ως ο κύριος φορέας που προάγει τη λυρική τέχνη στην Ελλάδα αλλά και ο χώρος από τον οποίο η Μαρία Κάλλας ξεκίνησε τη μεγάλη πορεία της, νιώθει το χρέος να συνδράμει στην εκπλήρωση του οράματος για τη λειτουργία μιας Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης», ανέφερε από την πλευρά του ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ Μύρων Μιχαηλίδης, ο οποίος έχει δηλώσει την υποστήριξη της Λυρικής.

Στο αφιέρωμα, που θα δοθεί την Κυριακή στο Ηρώδειο, συμμετέχουν γνωστοί Ελληνες και ξένοι μονωδοί (Δήμητρα Θεοδοσίου, Αντρές Βεραμέντι κ.ά). Διευθύνει ο Λουκάς Καρυτινός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή