«Εξαιρετικοί μουσικοί, ισχυρές προσωπικότητες»

«Εξαιρετικοί μουσικοί, ισχυρές προσωπικότητες»

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αναλαμβάνω μια ορχήστρα σε υψηλότατο επίπεδο, με πολύ καλό ήχο, εξαιρετικούς μουσικούς, επαγγελματική νοοτροπία και ισχυρές προσωπικότητες» ήταν τα πρώτα λόγια του Στέφανου Τσιαλή, νέου καλλιτεχνικού διευθυντή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών χθες, σε συνέντευξη Τύπου. Ο κ. Τσιαλής, καταξιωμένος μαέστρος στο εξωτερικό όπου ζούσε τα τελευταία 33 χρόνια μέχρι πριν από λίγους μήνες, συστήθηκε στους δημοσιογράφους και έθεσε τους βασικούς του στόχους για τον προγραμματισμό της νέας σεζόν της ΚΟΑ. Ανάμεσά τους η προσπάθεια να ενισχυθεί η διεθνής παρουσία της Ορχήστρας κυρίως με ηχογραφήσεις που έχουν ήδη «κλειστεί» με τη γνωστή εταιρεία Naxos. Στο φετινό εξώφυλλο του προγράμματος συναυλιών που σχεδίασε για ακόμη μια φορά το G Design Studio έχει αποτυπωθεί η ελπιδοφόρα διάθεση, «το χιούμορ», το οποίο, όπως τόνισε ο κ. Τσιαλής, «είναι αυτό που μας βοηθάει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα».

Τα οικονομικά προβλήματα συνεχίζουν καθώς η ΚΟΑ επιβιώνει με μια επιχορήγηση της τάξεως των 500.000 ευρώ που είχε δοθεί για το 2014, ενώ παραμένουν κενές 18 οργανικές θέσεις μουσικών, με αποτέλεσμα η συνεργασία με έκτακτους μουσικούς να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τον προϋπολογισμό.

Η εναρκτήρια συναυλία της ΚΟΑ είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Παρασκευή  3 Οκτωβρίου στο  Μέγαρο  Μουσικής Αθηνών που έχει τίτλο «Η χαρά της ζωής.  Σλάβικη Ψυχή». Η πρώτη  εμφάνιση  του Τσιαλή θα γίνει  απόψε  (9 μ.μ.)  στη συναυλία της  ΚΟΑ  στον  Κήπο του Μεγάρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή