Αφιερωμένο στο Παρίσι, το νέο άλμπουμ της Zaz

Αφιερωμένο στο Παρίσι, το νέο άλμπουμ της Zaz

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαμογελαστή, με πάθος και ενθουσιασμό, συνοδευόμενη από μια πολυμελή τζαζ ορχήστρα, η Zaz ερμηνεύει τα τραγούδια της επερχόμενης δισκογραφικής της δουλειάς. Tο ολιγόλεπτο βίντεο με αποσπάσματα από την ηχογράφηση, κοινοποιήθηκε στο διαδίκτυο, ένα μήνα πριν την κυκλοφορία του άλμπουμ, στις 10  Νοεμβρίου. 

Η βραβευμένη Γαλλίδα καλλιτέχνιδα, αγαπητή σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στο ελληνικό κοινό- που την απόλαυσε και τις δύο φορές στις συναυλίες της στη χώρα μας- επιστρέφει στα μουσικά δρώμενα με το “Paris”, ένα άλμπουμ-αφιέρωμα στην Πόλη του Φωτός.

Στο πλευρό της Zaz και για τη δημιουργία του τρίτου-κατά σειρά-δίσκου στην καριέρα της, βρίσκονται σπουδαία ονόματα της μουσικής σκηνής, όπως ο θρυλικός Κουίνσι Τζόουνς στην παραγωγή, ο Τζόν Κλέιτον στο μπάσο, η Καναδή ερμηνεύτρια της ποπ-τζαζ Νίκη Γιανόφσκι σε ντουέτο και ο Τσάρλς Αζναβούρ. “Η Zaz προετοιμαζόταν πριν την ηχογράφηση, σαν να βρισκόταν σε εκκλησία και αναρωτιόμουν έκπληκτος από πού ήρθε αυτό το κορίτσι,” σχολιάζει ο Κλέιτον στο τρέιλερ για το “Paris”, για να συμπληρώσει ο Κουίνσι Τζόουνς ότι “είναι σαν να προήλθε από γκέτο.”

Στο “Paris”, η Zaz μας “μεταφέρει” στην όμορφη γαλλική πρωτεύουσα, παρουσιάζοντας πτυχές της και σημαντικές προσωπικότητες που έζησαν εκεί, μέσα από τη δική της ερμηνεία πασίγνωστων κομματιών, ανάμεσα σε άλλα καινούργια, όπως τα “A Paris” , “Sous le ciel de Paris” του Yves Montand και “Les Champs Élysées” του Joe Dassin. 

“Ακόμα και στις πιο σκοτεινές μέρες του, το Παρίσι ήταν πάντα μια πόλη που εμπνέει και ενθαρρύνει αυτούς που έχουν όνειρα, γιατί όλα είναι πιθανά στο Παρίσι”, όπως δήλωσε πρόσφατα η Zaz σε συνέντευξη για το “Paris”. Πρώτο σινγκλ από το άλμπουμ είναι το χορευτικό “Paris sera toujours Paris”, ενώ το δεύτερο που πρόσφατα κυκλοφόρησε, ονομάζεται “La Parisienne”.

Η καριέρα

Πριν από μερικά χρόνια και μετά από συμμετοχές της σε μπάντες και φωνητικά σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών, η Ιζαμπέλ Ζεφρουά, ξεκίνησε να τραγουδάει τζαζ/σουίνγκ και gypsy κομμάτια στους δρόμους της Μονμάρτης, προσελκύοντας τους περαστικούς με το ταλέντο της. Η χαρακτηριστική χροιά στη φωνή της, την έκαναν ξεχωριστή από την πρώτη στιγμή και το 2010 ηχογράφησε το πρώτο της προσωπικό, ομώνυμο άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένης της μεγάλης επιτυχίας “Je veux”, μια δημιουργία του Κερεντίν Σολτανί.

 Από τότε, η πορεία της στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας είναι εντυπωσιακή, καθώς τα δύο πρώτα άλμπουμ της πούλησαν πάνω από τρία εκατομμύρια αντίτυπα. Τον περασμένο Αύγουστο, ολοκληρώθηκε η παγκόσμια περιοδεία της σε πέντε ηπείρους, της οποίας τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν αμέσως. Σήμερα το όνομα της Zaz είναι ένα από τα πρώτα στα διεθνή μουσικά φεστιβάλ, συγκεντρώνοντας ολοένα και περισσότερους θαυμαστές.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή