Κ. Τασούλας: Οριστική λύση για το Μέγαρο

Κ. Τασούλας: Οριστική λύση για το Μέγαρο

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόθεσή του να δώσει οριστική λύση στα πολύ σοβαρά προβλήματα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στη γραμμή όσων είχαν συμφωνηθεί προ μηνών μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, εξέφρασε στην «Κ» ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Τασούλας.

Προς αυτήν την κατεύθυνση σχεδιάζεται να κατατεθεί το συντομότερο δυνατόν προς ψήφιση η τροπολογία για το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, πιθανότατα μάλιστα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, να συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο «σκούπα» του υπουργείου Υγείας την επόμενη εβδομάδα.

Ας ξαναθυμηθούμε όμως τι περιλαμβάνει η συμφωνία: Μεταβιβάζεται στην κυριότητα του ελληνικού Δημοσίου το σύνολο των κτιριακών εγκαταστάσεων επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας ως ένα είδος «ανταλλάγματος» για την ανάληψη, εκ μέρους του κράτους, χρέους ύψους 420 εκατομμυρίων ευρώ. Επίσης, η πολιτεία θα έχει την πλειοψηφία στο Δ.Σ. με έξι μέλη, ενώ πέντε μέλη θα προέρχονται από τον Σύλλογο «Οι Φίλοι της Μουσικής». Τέλος, η πολιτεία θα παρακολουθεί την υλοποίηση της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ Μεγάρου και υπουργείων Πολιτισμού και Οικονομικών.

Σύμφωνα με τις δύο πλευρές, το σχέδιο είναι τόσο προς το συμφέρον των εργαζομένων που ναι μεν θα κληθούν να κάνουν θυσίες, το σημαντικό όμως είναι ότι διασφαλίζονται όλες οι θέσεις εργασίας, όσο και προς το συμφέρον του Συλλόγου των Φίλων της Μουσικής, της φυσικής συνέχειας δηλαδή των διαπρεπών μελών που έχουν ενισχύσει με ιδίους πόρους την υλοποίηση του πολιτιστικού συγκροτήματος και τους σκοπούς του ιδρύματος. Είναι ένα «σωστό σχέδιο» είχε δηλώσει στην «Κ» και ο πρόεδρος του ΟΜΜΑ, Ιω. Μάνος, σημειώνοντας ιδιαίτερα τη σημασία της ευρύτερης δυνατής πολιτικής συναίνεσης, αλλά και υπερτονίζοντας τον ρόλο του Μεγάρου: «Το Μέγαρο δεν ανήκει σε κοινωνικές τάξεις ή συγκροτήματα. Ανήκει σε όλους. Ο πολιτισμός είναι εθνικό αγαθό και πρέπει να διασφαλίσουμε όλες τις εκφάνσεις του, είτε με τους χώρους είτε με το πνεύμα, αναδεικνύοντας την ελληνική καλλιτεχνική δημιουργία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή