Το δίδυμο Raveonettes στη σκηνή του Gagarin

Το δίδυμο Raveonettes στη σκηνή του Gagarin

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Δανοί «Raveonettes», μία από τις πιο ξεχωριστές και αγαπητές μπάντες στον χώρο της ανεξάρτητης ροκ εμφανίζονται σήμερα στη μουσική σκηνή του Gagarin 205. Το δίδυμο του Σουν Ρόουζ Βάγκνερ και της Σάριν Φου, που έγινε γνωστό και στην Ελλάδα με το πολύ επιτυχημένο προ δεκαετίας σινγκλ «Love in a Trashcan», διανύει πια την πιο ποιοτική δημιουργική περίοδο της μουσικής του πορείας.

Το νέο άλμπουμ με τον «χαβανέζικο» τίτλο Pe’ahi που κυκλοφόρησε απροσδόκητα το περασμένο καλοκαίρι (δεν προηγήθηκε καμία καμπάνια προώθησης, ούτε καν ανακοίνωση ημερομηνίας της κυκλοφορίας) είναι μάλλον και το καλύτερό τους μέχρι στιγμής. Ηχητικά οι ονειρικές του μελωδίες, με αρκετό συνθεσάιζερ αλλά και χρήση κλασικών οργάνων όπως η άρπα, ταιριάζουν με τον τίτλο, ωστόσο οι στίχοι που τις συνοδεύουν, αν και γραμμένοι στη Χαβάη, μόνο «ηλιόλουστοι» και αισιόδοξοι δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Αντίθετα, η βαθιά μελαγχολία τους δένει ιδανικά με τα παραπάνω, χρησιμοποιώντας ως γέφυρα τον ελεύθερο μουσικό «θόρυβο» μιας τρομερής συγχορδίας μπάσου και κιθάρας.

Οσοι πάνε στο λάιβ ας προσέξουν τα «Endless Sleeper», «A Hell Below» και «Killer in the Streets». Πρόκειται για αληθινά υποδείγματα σύγχρονης μείξης και δημιουργικού συνδυασμού των ειδών, σ’ ένα πλαίσιο που είναι εξίσου «φιλικό» στο ευρύ κοινό και ταυτόχρονα καθόλου ρηχό, ώστε να ικανοποιεί και τους περισσότερο απαιτητικούς γνώστες.

Σε αυτό το πνεύμα αναμένεται να κινηθεί και η σημερινή συναυλία. Μετά τη στροφή του γκρουπ -τουλάχιστον από τα δύο τελευταία άλμπουμ «Raven in the Grave» και «Observator»- προς μια shoegaze και post-punk προσέγγιση, οι Raveonettes φαίνεται να βρίσκουν έναν απόλυτα δικό τους χαρακτηριστικό ήχο και να τον ακολουθούν. Φυσικά δεν πρόκειται να λείψουν από τη συναυλία (λογικά) και οι μεγάλες επιτυχίες του πιο ποπ παρελθόντος όπως το «Love in a Trashcan» που αναφέραμε παραπάνω και το «Heart of Stone». Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως μαζί τους θα έχουν σαν support τους πολύ αξιόλογους Ελληνες Cyanna Mercury, οι οποίοι με τον φρέσκο τους ήχο επιβεβαιώνουν τον καλό δρόμο στον οποίο βαδίζουν αρκετές αγγλόφωνες μπάντες στη χώρα μας.

​​Οι πόρτες του Gagarin (Λιοσίων 205) θα ανοίξουν στις 9.30 μ.μ. Το εισιτήριο κοστίζει 25 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή