Κλασική μουσική στη Γεννάδειο

Κλασική μουσική στη Γεννάδειο

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα διαφορετικό φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί λίγο πριν από το τέλος του καλοκαιριού στην αίθουσα Cotsen Hall της Γενναδείου Βιβλιοθήκης, με θέα στον καταπράσινο κήπο της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών.

Οι «Νύχτες Κλασικής Μουσικής», καρπός μιας συνεργασίας της Βιβλιοθήκης με το Eλληνογερμανικό Πολιτιστικό Κοινωφελές Ιδρυμα Schwarz για την προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου, θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 21 Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν τέσσερις μέρες αργότερα, με τη συμμετοχή μαθητών, καθηγητών και αποφοίτων του Curtis Institute of Music και στο πλαίσιο του θεσμού «Curtis on Tour».

Μερικά από τα αγαπημένα του κομμάτια του Σοπέν θα ερμηνεύσει την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ ο νεαρός Αγγλος πιανίστας Alexander Ullman, απόφοιτος του Curtis Institute of Music και νικητής του Liszt Competition. Τη δεύτερη ημέρα, οι τραγουδιστές του Curtis Opera Theatre, Ashley Milanese (σοπράνο) και Thomas Shivone (βαρύτονος), θα παρουσιάσουν άριες, ντουέτα και κλασικά κομμάτια του μουσικού θεάτρου, συνοδευόμενοι στο πιάνο από τον Mikael Eliasen, καλλιτεχνικό διευθυντή του Curtis Opera Theatre.

Με τον τσελίστα Timotheos Petrin από τη Θεσσαλονίκη θα συμπράξει, τη Δευτέρα 24 Αυγούστου, ο Alexander Ullman, σε μια συναυλία με έργα μουσικής δωματίου των Μπετόβεν, Σούμαν, Πιατσόλα και Φάλα.

Τέλος, το βράδυ της Τρίτης 25 Αυγούστου, το σύνολο των προσκεκλημένων του Φεστιβάλ (Ashley Milanese, Thomas Shivone, Timotheos Petrin, Mikael Eliasen και Alexander Ullman) θα ενώσουν τις δυνάμεις τους σε ένα ρεσιτάλ φωνής και ορχηστικής μουσικής δωματίου.

Το παγκοσμίως γνωστό Curtis Institute of Music λειτουργεί εδώ και εννέα δεκαετίες στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. Μεταξύ των πλέον αναγνωρισμένων αποφοίτων του συγκαταλέγονται οι Leonard Bernstein, Alan Gilbert, Samuel Barber, Jennifer Higdon, Benita Valente, Eric Owens, Richard Goode και Jonathan Biss.

Είσοδος ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.gennadius.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή