Η θαυμαστή συλλογή δίσκων βινυλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας

Η θαυμαστή συλλογή δίσκων βινυλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από 9.500 δίσκους βινυλίου διαθέτει στη συλλογή της η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας. Αυτό το εξαιρετικό αρχείο, αποτελούμενο από δίσκους 78, 45 και 33 στροφών, πολλοί από τους οποίους είναι σπάνιοι, έχει περιέλθει στην κατοχή της βιβλιοθήκης κατόπιν της δωρεάς του Βεροιώτη συλλέκτη Μερκουρίου Ψιψίκα. Το εύρος της συλλογής είναι πολύ μεγάλο και περιλαμβάνει μουσικές από όλον τον κόσμο, από διαφορετικά είδη μουσικής, από τη δεκαετία του ’30 ώς τη δεκαετία του ’90, κλασική μουσική, αλλά και τα περισσότερα είδη ξένης και ελληνικής μουσικής.

Εχει ήδη ξεκινήσει η αξιοποίηση της συλλογής από τη βιβλιοθήκη που προχωράει στην καταλογογράφηση των δίσκων οι οποίοι θα είναι προσβάσιμοι μέσα από τον ηλεκτρονικό κατάλογο, καθώς επίσης και στην ψηφιοποίησή τους και την αποθήκευσή τους σε αρχεία ΜΡ3. Η πρόσβαση γίνεται μέσα από το τοπικό δίκτυο της βιβλιοθήκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή