Μουσικές εμβληματικών ταινιών του Χόλιγουντ θα πλημμυρίσουν το Μέγαρο Μουσικής

Μουσικές εμβληματικών ταινιών του Χόλιγουντ θα πλημμυρίσουν το Μέγαρο Μουσικής

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το κλασικό «Οσα παίρνει ο άνεμος» σε μουσική του Μαξ Στάινερ, μαθητή του Γκούσταβ Μάλερ, μέχρι την πρωτότυπη σύνθεση του Γκότφριντ Χούμπερτζ για το «Metropolis» του Φριτζ Λανγκ, καθώς και πολλές άλλες μουσικές από εμβληματικές ταινίες του Χόλιγουντ, περιλαμβάνει η συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών σήμερα το βράδυ στις 7.30 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Οι διοργανωτές της συναυλίας επιχειρούν να αναδείξουν τους στενούς δεσμούς ανάμεσα στον γερμανικό και εν γένει τον ευρωπαϊκό συμφωνικό ήχο και τον πληθωρικό ήχο του Χόλιγουντ. Θα ακουστούν, επίσης, μουσικά αποσπάσματα από τις ταινίες «Εξοδος» (σύνθεση: Ερνστ Γκολντ) και «Κλέφτης της Βαγδάτης» (σύνθεση: Μίκλος Ρόζα) μεταξύ άλλων, καθώς και η Σουίτα (The big movie suite) από μεγάλες επιτυχίες του Χόλιγουντ προερχόμενες από τις διάσημες κλασικές σήμερα ταινίες «Λάουρα», «Μπεν Χουρ», «Δόκτωρ Ζιβάγκο», «Ο Λόρενς της Αραβίας», «Ροζ Πάνθηρας» και «Τα καλύτερά μας χρόνια», των Ντέιβιντ Ράκσνι, Μίκλος Ρόζα, Μορίς Ζαρ, Χένρι Μαντσίνι και Μάρβιν Χάμλις.

Η συναυλία θα ολοκληρωθεί με αποσπάσματα από τη μουσική για τον «Πόλεμο των άστρων» του κορυφαίου εν ζωή συνθέτη μουσικής για τον κινηματογράφο Τζον Γουίλιαμς, o οποίος, αν και δεν είναι Γερμανός αλλά Αμερικανός, είναι ο κατεξοχήν επίγονος των μεγάλων δασκάλων του Χόλιγουντ. Η μουσική διεύθυνση της συναυλίας είναι του Γερμανού αρχιμουσικού Φρανκ Στρόμπελ, ενός από τους σημαντικότερους μαέστρους κινηματογραφικής μουσικής στην Ευρώπη, ενώ ο διευθυντής της ΚΟΑ, Στέφανος Τσιαλής, θα αναλαμβάνει εμβολίμως την παρουσίαση όσων έργων θα ακουστούν.

Για πληροφορίες και εισιτήρια στο τηλ. 210-72.82.333.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή