ΜΟΥΣΙΚΗ

Προσωρινή λύση για το Μέγαρο Μουσικής

prosorini-lysi-gia-to-megaro-moysikis-2108267

Προσωρινή διευκόλυνση της συνέχισης λειτουργίας του επιτυγχάνει το Μέγαρο Μουσικής, σύμφωνα με το άρθρο 54 του κεφαλαίου Χ που αφορά διατάξεις αρμοδιότητας του ΥΠΠΟ και περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Ειδικότερα, μέχρι 31.1.2016, ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (ΟΜΜΑ) απαλλάσσεται από την υποχρέωση προσκόμισης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας για όλες τις πράξεις πλην εκείνης της μεταβίβασης ακινήτου ιδιοκτησίας του. Επίσης, απαγορεύεται η διενέργεια πάσης φύσεως συμψηφισμού σε βάρος του ΟΜΜΑ που αφορά βεβαιωμένες χρηματικές απαιτήσεις του Δημοσίου ή ασφαλιστικών οργανισμών. Αναστέλλονται, επίσης, οι κατά του ΟΜΜΑ πάσης φύσεως πράξεις διοικητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης. Δεν υπολογίζονται, πλέον, τόκοι και πρόστιμα για τα χρέη του ΟΜΜΑ από καταπτώσεις εγγυήσεων του ελληνικού Δημοσίου. Η θητεία του Δ.Σ. παρατείνεται και πάλι.

Οπως σημειώνεται στο σχέδιο νόμου, «η προτεινόμενη ρύθμιση αποσκοπεί στην προσωρινή διευκόλυνση της συνέχισης λειτουργίας του ΟΜΜΑ έως την κατάθεση και ψήφιση σχεδίου νόμου (…) Το σχετικό σχέδιο οριστικής ρύθμισης των θεμάτων του ΟΜΜΑ δεν κατέστη εφικτό να εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή λόγω της προώρου διαλύσεως».

Σήμερα, οι εργαζόμενοι στο Μέγαρο έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία για να γνωστοποιήσουν στο ευρύ κοινό «το απόλυτο αδιέξοδο» στο οποίο έχουν περιέλθει.