Βαλς, άριες, μπαλέτο και πόλκες σε εορταστική λάμψη

Βαλς, άριες, μπαλέτο και πόλκες σε εορταστική λάμψη

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τρίτη φορά, ο φημισμένος Λετονός μαέστρος Mariss Jansons θα διευθύνει τη Φιλαρμονική της Βιέννης το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς στην καθιερωμένη, εορταστική συναυλία στη Μusikverein. Eίναι μέγιστη τιμή, αλλά και τεράστια προβολή η διεύθυνση της Φιλαρμονικής της Βιέννης την πρώτη ημέρα του έτους, καθώς η παράδοση αυτή, που αναμεταδίδεται σε δεκάδες χώρες, είναι συνυφασμένη με τον δυτικό πολιτισμό.

Αλλά και στην Ελλάδα μπορεί κανείς να χαρεί τις ημέρες αυτές την καθιερωμένη ανθολόγηση από το ζωηρό και ευχάριστο ρεπερτόριο της «ελαφράς» κλασικής μουσικής. Ισχυρό δέλεαρ είναι το αποψινό γκαλά στο Μέγαρο Μουσικής, όπου η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Αλκη Μπαλτά, θα προσφέρει στο κοινό ένα απολαυστικό πρόγραμμα με άριες και ορχηστρικά αποσπάσματα. Κορυφαίοι είναι οι ερμηνευτές: οι υψίφωνοι Ελένη Καλένος και Βασιλική Καραγιάννη, ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος και ο βαθύφωνος Τάσος Αποστόλου εγγυώνται για ένα υψηλής στάθμης ακρόαμα (30/12, εισιτήρια από 12 έως 45 ευρώ και μειωμένα).

Στη Θεσσαλονίκη, στο Μέγαρο, η ΚΟΘ ανήμερα την Πρωτοχρονιά (7 μ.μ.) παρουσιάζει ένα αντίστοιχο απάνθισμα από δημοφιλείς άριες υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου και σολίστ την υψίφωνο Σοφία Κυανίδου και τον τενόρο Δημήτρη Πακσόγλου (1/1, εισιτήρια 10 και 15 ευρώ και μειωμένα).

Στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στο Θέατρο Ολύμπια συνεχίζονται οι παραστάσεις του «Καρυοθραύστη», σε χορογραφία Ρενάτο Τζανέλλα με μαέστρο τον Ηλία Βουδούρη και συμμετοχή κορυφαίων χορευτών. Οι επόμενες παραστάσεις είναι στις 30 και 31/12 και 2 και 3/1 (εισιτήρια από 15 έως 45 και μειωμένα).

«Αρωμα Βιέννης» θα φέρει η Καμεράτα-Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής στη συναυλία που θα δώσει στο Μέγαρο Μουσικής τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου. Βαλς, εισαγωγή από οπερέτες και πόλκες στο πνεύμα της πρωτοχρονιάτικης συναυλίας της Φιλαρμονικής της Βιέννης, είναι ένα ακόμη δέλεαρ με εισιτήρια από 14 έως 50 ευρώ και μειωμένα. Παραγωγή του Μουσικού και Εκπαιδευτικού Οργανισμού Ελλάδος.

Σήμερα το απόγευμα (5 μ.μ.), έξω από το Πεδίον του Αρεως, η Εθνική Λυρική Σκηνή συμμετέχει στις εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής με ελεύθερη είσοδο. Υπό τη διεύθυνση του Χρύσανθου Αλισάφη, το σύνολο της ΕΛΣ θα ερμηνεύσει οπερέτες, άριες και κάλαντα με τη συνδρομή εξαιρετικών σολίστ (Λυδία Αγγελοπούλου, Χάρης Ανδριανός, Γεωργία Ηλιοπούλου, Μαρία Μητσοπούλου, Σταμάτης Μπερής, Νίκος Στεφάνου). Απόψε (8.30 μ.μ.) είναι και η συναυλία «Ι love Athens… at Christmas Time» στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς με την Underground Youth Orchestra και τις Κωνσταντίνα Κορδούλη, Αύρα Χάρακα και Ελλη Πασπαλά (εισιτήρια 10 ευρώ και 7 μειωμένα).

Ας προσθέσουμε και τις βραδιές τζαζ στο εστιατόριο του Μουσείου Ακρόπολης κάθε Παρασκευή του Ιανουαρίου (8, 15, 22, 29). Κρατήσεις στο 210-90.00.915.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή