«Πόρτα» στον Τραμπ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ είναι από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα των ημερών· ωστόσο, τα πράγματα δεν φαίνεται να του πάνε τόσο καλά. Και μπορεί το μεγάλο πλήγμα να ήταν η περιφανής –και απροσδόκητη– εκλογική ήττα του στην πολιτεία της Αϊόβας, όμως και η καλλιτεχνική απόρριψη μόνο καλό δεν κάνει στην εικόνα του. Ειδικά όταν αυτή προέρχεται από τη δημοφιλέστατη (και στις ΗΠΑ) Αντέλ, η οποία ζήτησε από τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο να σταματήσει να χρησιμοποιεί τα τραγούδια της στις πολιτικές του εκδηλώσεις.

Η Βρετανίδα ερμηνεύτρια δεν είναι η πρώτη που προχωρά σε μια τέτοια κίνηση. Κορυφαίοι αστέρες της μουσικής, όπως ο Νιλ Γιανγκ, οι Aerosmith, οι R.E.M. κ.ά., έχουν επίσης απαγορεύσει στον Τραμπ να επενδύει τις ομιλίες του με τη μουσική τους, μη θέλοντας προφανώς να έχουν καμία σχέση με τις ανοησίες που ο ανοικονόμητος υποψήφιος συχνά πυκνά εκστομίζει.

Στην περίπτωση της Αντέλ, μάλιστα, το πράγμα ήταν ακόμα πιο αμήχανο, καθώς ο Τραμπ δηλώνει μεγάλος της φαν, ενώ πρόσφατα εθεάθη και σε συναυλία της. Και εκεί πάντως η παρουσία του είχε προκαλέσει αντιδράσεις, αφού, μαζί με τη συνοδεία του, παρέκαμψε (μάλλον άκομψα) την ουρά για να μπει κατευθείαν στον χώρο όπου γινόταν η συναυλία.

Στην πραγματικότητα, οι καλλιτέχνες δεν μπορούν να απαγορεύσουν σε κάποιον να παίζει τη μουσική τους, εφόσον εκείνος έχει πάρει τη σχετική άδεια από την αρμόδια αρχή. Ακόμα και μια απόπειρα μήνυσης θα ήταν περίπου απίθανο να τους δικαιώσει, καθώς δεν παραβιάζεται κάποια νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων. Ωστόσο, και μόνον η δημόσια τοποθέτηση, με την καθαρά αρνητική τους στάση έναντι του Τραμπ, φτάνει και περισσεύει…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή