Το περίφημο all-star τζαζ σχήμα, Power Quintet και ο Τζέρεμι Πελτ, στο Half Note

Το περίφημο all-star τζαζ σχήμα, Power Quintet και ο Τζέρεμι Πελτ, στο Half Note

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια υψηλής ποιότητας μουσική εμπειρία θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν όσοι βρεθούν στο Half Note το τετραήμερο 18-21 Μαρτίου. Κι αυτό γιατί το περίφημο Power Quintet, ένα αληθινό all-star τζαζ σχήμα, με προεξάρχοντα τον σπουδαίο τρομπετίστα Τζέρεμι Πελτ θα ανέβει στη σκηνή για ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο κλασικές μελωδίες αλλά και τολμηρούς αυτοσχεδιασμούς. «Το συγκεκριμένο σχήμα είναι βαθιά συνεργατικό και “ισότιμο”, έτσι το σχεδίασα εξαρχής» μας λέει σε μια σύντομη συνέντευξη εν όψει των συναυλιών ο Αμερικανός καλλιτέχνης. Το σχετικά νέο κουντιτέτο, το οποίο αποτελείται ακόμα από τους Μπιλ Στιούαρτ (ντραμς), Πίτερ Ουάσιγκτον (μπάσο), Στιβ Νέλσον (βιμπράφωνο) και Ντάνι Γκρίσεντ (πιάνο), συνθέτει τον ήχο του μέσω των ζωντανών εμφανίσεων, μια διαδικασία, όπως φαίνεται, άκρως αποδοτική: «Οταν ανεβαίνεις στη σκηνή, βραδιά με τη βραδιά, παρουσιάζονται νέες ευκαιρίες να εξελιχθείς ατομικά αλλά και ως μπάντα. Καταλήγεις να τεστάρεις το “μέταλλό” σου ενώ ταυτόχρονα παρακινεί και προκαλεί ο ένας τον άλλο μουσικά, δημιουργώντας έτσι μια συνολική ταυτότητα. Γενικά ο ήχος ενός σχήματος κατά τη γνώμη μου διαμορφώνεται μόνο επί σκηνής και όχι στο στούντιο. Εκεί το περιβάλλον είναι υπερβολικά “αφύσικο”» επισημαίνει σχετικά ο Τζέρεμι Πελτ. Ο ίδιος προέρχεται από την τεράστια, τόσο σε μέγεθος όσο και παράδοση, τζαζ σκηνή της Νέας Υόρκης, όπου συμβουλεύει και τους νέους φιλόδοξους μουσικούς να δοκιμάσουν την τύχη τους.

«Ο Σινάτρα δεν είχε άδικο, όταν έλεγε πως αν τα καταφέρεις εκεί, μπορείς να τα καταφέρεις οπουδήποτε. Τίποτα δεν είναι εύκολο, αλλά αν κερδίσεις μια θέση στην εκεί σκηνή όλα γίνονται κάπως πιο απλά. Οχι πολύ όμως! Σε κάθε περίπτωση, εκτός από το να είσαι καλός, μετράει εξίσου να είσαι συγκεντρωμένος στον στόχο…».

 

18-19/3 στις 10.30 μ.μ., 20-21/3 στις 9.30 μ.μ., Τριβωνιανού 17

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή