Νέα Σμύρνη καλεί ταλέντα

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας Δήμος, τρεις κύκλοι σεμιναρίων, δεκάδες συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα (από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη), εννιά νικητές και ισάριθμα χρηματικά έπαθλα. Αυτή είναι η «ταυτότητα» του Nea Smirni Music Project, που διοργανώνεται για πρώτη φορά φέτος με πρωτοβουλία του συνθέτη Βαγγέλη Χατζατουριάν, αντιδημάρχου πολιτισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης, και με την καλλιτεχνική επιμέλεια του μαέστρου Θεόδωρου Ορφανίδη. Πρόκειται για σεμινάρια στα οποία καλούνται να συμμετάσχουν δωρεάν -πολύ σημαντική αυτή η παράμετρος σε καιρό κρίσης- ταλαντούχοι νέοι μουσικοί. Δασκάλους τους, επί ένα τριήμερο, οι συμμετέχοντες θα έχουν καλλιτέχνες εγνωσμένης αξίας: τη διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, τον σπουδαίο σολίστ του μπουζουκιού Μανώλη Καραντίνη, τον σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Αντώνη Κορωναίο κι έναν από τους καλύτερους κλασικούς κιθαρίστες της χώρας, τον Μιχάλη Σουρβίνο. Πέρα από το αυταπόδεικτο κέρδος όσων διδαχθούν, θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν και κάποιο από τα τρία βραβεία που υπάρχουν σε κάθε κατηγορία. (Χρηματικά ποσά -300, 200 και 150 €- και συμμετοχή σε συναυλίες με τους διδάσκοντες.)

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

1, 2 & 3 Απριλίου

Ο Μανώλης Καραντίνης παρουσιάζει «Του μπουζουκιού την τέχνη», για μικρούς και μεγάλους λάτρεις του υπέροχου λαϊκού οργάνου.

8, 9 & 10 Απριλίου

Η Σόνια Θεοδωρίδου μαζί με τον Αντώνη Κορωναίο παρουσιάζουν «Το λυρικό τραγούδι αλλιώς».

15, 16 & 17 Απριλίου

Ο Μιχάλης Σουρβίνος παρουσιάζει «Τις κιθάρες του κόσμου». Το λόγιο και πολυφωνικό όργανο παρουσιάζεται σε όλες τις ηλικίες, δείχνοντας την ομορφιά και την αμεσότητά του. Μαζί του ο Αγγελος Μπότσης.

Εγγραφές (μέχρι 31/3) – Πληροφορίες: [email protected]

Τηλ. 6981-919.818

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή