Vinyl is back για τα καλά

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια εβδομάδα αφιερωμένη στον μεστό –και όχι ρετρό, όπως λένε κάποιοι– ήχο του βινυλίου ήταν αυτή που μας πέρασε, με δύο σημαντικές στάσεις για όλους εκείνους που ανάγουν την ακρόαση και τη συλλογή της μουσικής σε μια μικρή… τελετουργία. Η αρχή έγινε το τριήμερο 8-10 του μήνα, οπότε και το Vinyl is Back, ο σπουδαιότερος πια θεσμός των «βινυλιάδων», διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτων, ενώ η συνέχεια δόθηκε το περασμένο Σάββατο με τις εκδηλώσεις της Record Store Day.

Η ατμόσφαιρα στον τρίτο όροφο του Μουσείου Αυτοκινήτων ήταν εορταστική. Μουσική από τα ’80s και τα ’90s διά χειρός γνωστών d.j., εκατοντάδες κόσμου και βέβαια αμέτρητα βινύλια, τοποθετημένα δίπλα στα κλασικά αυτοκίνητα-αντίκες· το «ταξίδι» σε άλλη εποχή ξαφνικά δεν μοιάζει και τόσο δύσκολη υπόθεση. Η συντριπτική πλειονότητα των επισκεπτών, ωστόσο, δεν ήταν εκεί για τη νοσταλγία. Το έβλεπες στον τρόπο που δύο γκριζαρισμένοι ροκάδες αναζητούσαν (με εκπληκτική ταχύτητα) μερικά σπάνια σινγκλ ή στην αφοσίωση μιας κοριτσοπαρέας που έψαχνε οτιδήποτε από Τρύπες και Μωρά στη Φωτιά. Ολοι αυτοί, και ειδικά οι νεότεροι, οι οποίοι ξεκινούν πολλές φορές τη συλλογή λόγω μόδας, ανακαλύπτουν σιγά σιγά τη μαγεία του αναλογικού ήχου και (κυρίως) την αξία του ολοκληρωμένου, οπτικά και ηχητικά, άλμπουμ.

Και φυσικά, εκδηλώσεις όπως το Vinyl is Back αποτελούν καλές ευκαιρίες, αφού εκεί κανείς μπορεί να βρει και να συγκρίνει περίπου οτιδήποτε κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά του βινυλίου, εμπλουτίζοντας έτσι τη δισκοθήκη του. Το ίδιο και με τη Record Store Day, η οποία και φέτος τιμήθηκε από τα αθηναϊκά δισκοπωλεία με αρκετές προσφορές και ειδικές κυκλοφορίες. Το βινύλιο έχει επιστρέψει για τα καλά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή