Κορυφαίοι σολίστες και καθηγητές στο 2ο Summer Music Performance Program

Κορυφαίοι σολίστες και καθηγητές στο 2ο Summer Music Performance Program

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναγνωρισμένοι μουσικοί και διαπρεπείς καθηγητές από τα καλύτερα μουσικά πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών θα διδάξουν στο 2ο Summer Music Performance Program που διοργανώνει το Κολλέγιο Ανατόλια στις εγκαταστάσεις του από τις 30 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου 2016. Το Πρόγραμμα έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και υλοποιείται σε συνεργασία με το Georgia State University (USA) -School of Music και τη Μουσική Εταιρεία Μακεδονίας.

Το Summer Music Performance Program απευθύνεται σε σπουδαστές κλασικής μουσικής – κάθε ηλικίας και όλων των επιπέδων- οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με καλλιτέχνες και προσωπικότητες διεθνούς κύρους και να αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις.

Πρόκειται για ένα μοναδικό στην Ελλάδα μουσικό πρόγραμμα που συγκεντρώνει στη Θεσσαλονίκη εξέχοντες σολίστες με διεθνείς περγαμηνές οι οποίοι συνδυάζουν ταυτόχρονα την ιδιότητα των κορυφαίων παιδαγωγών, όπως οι Dwight Coleman ­- (φωνητική/όπερα), Νεβάρτ Βερόν Γαλιλαία (φλάουτο, flute ensemble), Judith Mendenhall (φλάουτο), Χρίστος Γαλιλαίας (βιολί), Γιάννης Τσιτσελίκης (τσέλο), Jura Margulis (πιάνο), Alex Peh (πιάνο), Γιώργος Κωνσταντινίδης (πιάνο) και Γιώργος Βασιλαντωνάκης (σύνθεση).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ανοιχτά μαθήματα (masterclasses): Φωνητικής, Φλάουτου, Βιολιού, Βιολοντσέλου, Πιάνου, Μουσικής Σύνθεσης, Μουσικής Δωματίου και Flute Ensemble καθώς και διαλέξεις σε ειδικά μουσικολογικά θέματα (Μουσική Παιδαγωγική, τεχνικές χαλάρωσης του σώματος κατά τη μουσική εκτέλεση, προοπτικές σταδιοδρομίας κλπ.). Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν συναυλίες καθηγητών, συναυλίες σπουδαστών και παραγωγή όπερας.

Τη διεύθυνση διοργάνωσης έχει ο Χρίστος Γαλιλαίας, την καλλιτεχνική διεύθυνση η Νεβάρτ-Βερόν Γαλιλαία και τον συντονισμό του προγράμματος η Αριάν Κότση, Διευθύντρια του US College Counseling and Special Program Office του Κολλεγίου Ανατόλια

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή