Κορυφαία ονόματα της τζαζ στα Χανιά

Κορυφαία ονόματα της τζαζ στα Χανιά

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ναι έχω τρέλα με όλο αυτό και μην τη βάλετε σε εισαγωγικά!». Ο Γιώργος Χατζηδάκης δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του φεστιβάλ τζαζ με τον σαγηνευτικό τίτλο «Jazz in July», που διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά στον Βάμο Χανίων. «Και φέτος θεωρώ ότι θα είναι η καλύτερή μας χρονιά», προσθέτει ο ίδιος, εκ μέρους της Vamos Art & Thought. Πράγματι, φέτος από τον πανέμορφο Βάμο θα παρελάσουν όλα τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής τζαζ σκηνής, όπως οι Γιώργος Φακανάς, Γιώργος Τρανταλίδης, Φένια Παπαδόδημα, Γιώτης Σαμαράς, Γιώργος Κοντραφούρης, Σωκράτης Σινόπουλος, Αγγελική Τουμπανάκη κ.ά. «Υπάρχει μια πάρα πολύ σημαντική γενιά Ελλήνων μουσικών της τζαζ, με σημαντική παρουσία και στο εξωτερικό, κάτι το οποίο ο πολύς κόσμος δεν το γνωρίζει», λέει ο κ. Χατζηδάκης εξηγώντας τους λόγους που «γέννησαν» το φεστιβάλ. «Αυτό σχεδόν με ενοχλεί. Είναι σήμερα οι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό, ειδικά αυτή τη δύσκολη συγκυρία, και θεωρώ ότι πρέπει να τους δίνονται ευκαιρίες να δείχνουν τη δουλειά τους». Και οποία ευκαιρία να παίζεις τη μουσική που αγαπάς ανάμεσα στα λιόδεντρα…

Το 5ο Jazz in July ξεκινάει στις 4 Ιουλίου με τη συναυλία του σχήματος Αγγελική Τουμπανάκη and the Buzz Bastardz και απλώνεται όλο τον Ιούλιο. Εκτός από τις συναυλίες (ξεχωρίζουμε στις 17/7 τη συνάντηση κορυφής των Τρανταλίδη, Σαμαρά και Κοντραφούρη και στις 30/7 το Γιώργος Φακανάς Group μεταξύ άλλων), θα πραγματοποιηθούν προβολές ταινιών καθώς και έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Blue Notes in black and white» που μας συστήνει τον κόσμο της τζαζ μέσα από τη ματιά κορυφαίων Aμερικανών φωτογράφων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το σεμινάριο κιθάρας flamenco από τον βιρτουόζο Δημ. Κουκουλιτάκη από τις 25 ώς τις 30/7. Τα εισιτήρια κοστίζουν 12 ευρώ και 10 ευρώ στην προπώληση.

​​Ολο το πρόγραμμα αναλυτικά στο allaboutfestivals.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή