Αρχίζει το Eject Festival στην πλατεία Νερού του Φαλήρου

Αρχίζει το Eject Festival στην πλατεία Νερού του Φαλήρου

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα πρώτα βράδια του Ιουλίου πέρασαν με αθλητισμό: λίγο το Euro της Γαλλίας που φτάνει πια στο τέλος του, λίγο η Εθνική μπάσκετ που αγωνίζεται για την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, η TV είχε αυτές τις μέρες την τιμητική της. Απόψε ωστόσο έχουμε συναυλία! Και τι συναυλία αφού ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τρία σημαντικά μουσικά ονόματα θα εμφανιστούν στην πλατεία Νερού του Φαλήρου, για την πρώτη μέρα του Eject Festival. Από τους headliners, κορυφαίους djs Dimitri Vegas και Like Mike μέχρι τους πολύ αγαπητούς στη χώρα μας Editors και James, η βραδιά προβλέπεται άκρως ενδιαφέρουσα.

Αφήνοντας στην άκρη τους dj, τους οποίους έτσι κι αλλιώς θα δούμε πρώτη φορά από κοντά, ας μιλήσουμε λίγο για τα άλλα δύο, γνώριμά μας σχήματα του λεγόμενου «εναλλακτικού» φάσματος της ροκ. Αρχικά οι James. H μπάντα από το Μάντσεστερ, που στη χώρα μας πρέπει να έχει δώσει λιγότερες συναυλίες μόνο από τους Scorpions, μας έρχεται και πάλι μετά το 2014 και μάλιστα με νέο άλμπουμ. Το «Girl at the end of the world» που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο είναι κομμένο και ραμμένο για τη σκηνή. Με έντονο ηλεκτρονικό στίγμα –κληρονομιά από τον προηγούμενο δίσκο– και μερικούς χορευτικούς ύμνους, όπως τα «Surfer’s Song» και «Το My Surprise», οι James, που βαδίζουν πια στην τέταρτη δεκαετία της κοινής τους πορείας, δείχνουν ακόμα ικανοί να ακολουθούν τις εξελίξεις. Ειδικά το δεύτερο από τα προαναφερθέντα κομμάτια, με τους κοινωνικοπολιτικά φορτισμένους στίχους και την ελαφριά, ποπ αισθητική, είναι όσο πιο σύγχρονο γίνεται. Φυσικά, οι παλιοί φαν του συγκροτήματος δεν πρέπει να ανησυχούν· ο Τιμ Μπουθ και η παρέα του δεν υπάρχει περίπτωση να μην συμπεριλάβουν στο σέτλιστ και τα περισσότερα από τα διαχρονικά χιτ, που έχουν «λιώσει» (και) στα ελληνικά ραδιόφωνα.

Για τους Editors τώρα, τους οποίους είδαμε μόλις πριν από ένα εξάμηνο στο Gazi Music Hall, είναι φανερό πως η σχέση που χτίζεται με το ελληνικό κοινό είναι ανάλογη με εκείνη των James. Επιπλέον και η δική τους τελευταία δισκογραφική δουλειά («In Dream») διακρίνεται από έντονα ηλεκτρονικά στοιχεία –ίσως μάλιστα αυτό να ήταν και από τα κριτήρια για την επιλογή των δύο συγκροτημάτων τη συγκεκριμένη μέρα του Eject· η μερική δηλαδή έστω συγγένεια του σημερινού ήχου τους με τους απόλυτα ηλεκτρονικούς headliners που ακολουθούν. Πέρα από τις ομοιότητες πάντως με τους James, οι Εditors έχουν μια βασική διαφορά: το γεγονός πως αυτή τη στιγμή μοιάζουν να βρίσκονται στο απόγειο των δημιουργικών τους δυνάμεων. Ο ήχος τους έχει πια σταθεροποιηθεί και ωριμάσει, ενώ όλα τα σκόρπια θετικά στοιχεία που τους χαρακτήριζαν τα προηγούμενα χρόνια ενώνονται πια τόσο μέσα στο στούντιο όσο και επί σκηνής.

​​Το πρόγραμμα της πρώτης μέρας του Eject ξεκινά από τις 5 μ.μ. Στις 8.20 μ.μ. στη σκηνή ανεβαίνουν οι James, ενώ τους ακολουθούν οι Editors στις 10.10 μ.μ. Οι Dimitri Vegas και Like Mike αναμένεται να ξεκινήσουν το σετ τους λίγο πριν από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή