Lana Del Rey, η Νεοϋορκέζα «ντίβα της μπαρόκ ποπ» ξανά στην Αθήνα

Lana Del Rey, η Νεοϋορκέζα «ντίβα της μπαρόκ ποπ» ξανά στην Αθήνα

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρομαντική σε μια εποχή που δεν ευνοεί τον ρομαντισμό, προκλητικά συμβατική όταν η αντισυμβατικότητα γίνεται μόδα, η Lana Del Rey (ή αλλιώς Elizabeth Woolridge Grant) έμαθε να τραγουδά στη χορωδία του καθολικού σχολείου της, ως παιδί ονειρευόταν να γίνει ποιήτρια, στα 15 της ήταν αλκοολική (αυτή η σκοτεινή περίοδος της ζωής της υπήρξε πηγή έμπνευσης για την επιτυχία «Born to Die») και στα 18 εμφανιζόταν σε κλαμπ του Μπρούκλιν. Τελικά, η Νεοϋρκέζα ερμηνεύτρια και συνθέτις, που έχει χαρακτηριστεί «το αντίθετο της Lady Gaga» αλλά και «ντίβα της μπαρόκ ποπ», κατάφερε να γίνει διάσημη χάρη στην αγάπη που της έδειξαν εξαρχής οι χρήστες των social media, «ποστάροντας» με ενθουσιασμό το βίντεο για το κομμάτι της «Video Games» το 2011. Σήμερα, ύστερα από δύο βρετανικά Μουσικά Βραβεία, τρεις υποψηφιότητες για Grammy και πολλές ακόμα διακρίσεις, έχει χιλιάδες φανατικούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του τέταρτου άλμπουμ της με τίτλο «Honeymoon», η 31χρονη Lana Del Rey επιστρέφει στην Αθήνα για μια συναυλία στο πλαίσιο του Rockwave Festival. Λίγο πριν από την αποψινή της εμφάνιση, στη σκηνή του Terravibe Park θα βρίσκονται οι Allah-Las από το Λος Αντζελες, άξιοι εκπρόσωποι της νέας τάσης αναβίωσης της κλασικής ψυχεδελικής ροκ, αλλά συγχρόνως απόλυτα εξοικειωμένοι με τους ήχους του σήμερα. Τρία από τα τέσσερα μέλη της μπάντας, ο ντράμερ Matthew Correia, ο μπασίστας Spencer Dunham και ο κιθαρίστας Pedrum Siadatian, γνωρίστηκαν στα τέλη της περασμένης δεκαετίας, όταν και οι τρεις δούλευαν σε υποκατάστημα της αλυσίδας δισκοπωλείων Amoeba Music. To πρώτο τους άλμπουμ, με τίτλο «Allah-Las,» κυκλοφόρησε το 2012 και χαρακτηρίστηκε ένα από τα πιο απρόσμενα ντεμπούτα της χρονιάς, ενώ το δεύτερο, «Worship the Sun», ακολούθησε δύο χρόνια αργότερα. Στα κομμάτια των Allah-Las, η μελαγχολία συνυπάρχει με μια ανάλαφρη όσο και νοσταλγική διάθεση, ακριβώς όπως οι επιρροές από το μουσικό παρελθόν συνυπάρχουν με την ευεργετική επίδραση, που αναπόφευκτα έχει στην ψυχοσύνθεση των καλλιτεχνών ο καλιφορνέζικος ήλιος.

Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Daphne and the Fuzz, που δημιουργήθηκαν το 2012 και πλέον αποτελούν σταθερή παρουσία στη μουσική σκηνή της αθηναϊκής πρωτεύουσας, καθώς και οι επίσης Αθηναίοι The Cave Children.

​​Oι πόρτες του Terravibe Park θα ανοίξουν στις 3 μ.μ. Προπώληση: Ticket House και www.ticketpro.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή