H Tζίνα Μπαχάουερ ως έμπνευση για νέους μουσικούς – Στην Κέρκυρα το 8ο Φεστιβάλ

H Tζίνα Μπαχάουερ ως έμπνευση για νέους μουσικούς – Στην Κέρκυρα το 8ο Φεστιβάλ

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τρεις ημέρες, από τις 28 έως τις 30 Αυγούστου, η Κέρκυρα, ως πόλη με μεγάλη μουσική παράδοση, θα είναι ο φυσικός χώρος για το 8ο Φεστιβάλ Gina Bachauer. Είναι πλέον θεσμός που δεν αποσκοπεί μόνο στη συντήρηση της μνήμης της μεγάλης πιανίστριας και παιδαγωγού, αλλά στην ενίσχυση νέων μουσικών. Πολλά ταλέντα κλασικής μουσικής έχουν ξεπηδήσει και έχουν αρχίσει να κάνουν καριέρα μέσα από τις δράσεις του Διεθνούς Μουσικού Σωματείου Gina Bachauer.

O ιδρυτής του σωματείου, και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, κ. Κωνσταντίνος Καράμπελας-Σγούρδας έχει επενδύσει χρόνο και σκέψη για τη σχέση της Τζίνας Μπαχάουερ με την εκπαίδευση. Στη διάρκεια του τριημέρου θα συμμετέχουν 12 σολίστ, το Σύνολο Πνευστών «Μάντζαρος» με τη μουσική διδασκαλία του Σωκράτη Ανθη και το Νεανικό Σύνολο Χάλκινων Πνευστών «Μάντζαρος» υπό τη διεύθυνση του Αλέξη Αρταβάνη. Ολες οι συναυλίες που θα δοθούν θα έχουν ελεύθερη είσοδο και θα πραγματοποιηθούν στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου και στην ιστορική Αναγνωστική Εταιρεία Κερκύρας.

Είναι σημαντική και ενδιαφέρουσα η παράμετρος της δημιουργίας αυτού του ατύπου δικτύου σύμπραξης και συνέργειας, καθώς το Φεστιβάλ Gina Bachauer συνδιοργανώνεται από το Διεθνές Σωματείο Gina Bachauer, το Διεθνές Μουσικό Σωματείο C. V. Alkan – P.J. Zimmerman (και στα δύο πρόεδρος είναι ο κ. Κων. Καράμπελας-Σγούρδας) και τον Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό Μαρίας Χαιρογιώργου-Σιγάρα (στη μνήμη της αξέχαστης πιανίστριας). Η έλευση στην Κέρκυρα ενισχύεται με τη διασύνδεση με τους σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς του τόπου, όπως με την προσφάτως βραβευθείσα στη Βιέννη Φιλαρμονική Εταιρεία «Μάντζαρος» (με πρόεδρο τον κ. Ιωάννη Τριβιζά), την Αναγνωστική Εταιρεία Κερκύρας (με πρόεδρο τον κ. Ιωάννη Πιέρη), το Ιδρυμα Κερκυραϊκής Κληρονομιάς (με πρόεδρο τον κ. Σπύρο Φλαμπουριάρη) και τον Σύλλογο Κερκυραίων Ν. Σμύρνης «Η Κορυφώ».

Η Τζίνα Μπαχάουερ ήταν μία μεγάλη καλλιτέχνις και σπουδαία προσωπικότητα, δασκάλα πολλών άξιων μουσικών. Αυτή η παρακαταθήκη μένει ζωντανή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή