Με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στο φως του φεγγαριού στην Κρήτη

Με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στο φως του φεγγαριού στην Κρήτη

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια άλλη γέφυρα πολιτιστικής επικοινωνίας και συνέργειας είναι αυτή που στήνει η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης με την Κρήτη, με αφορμή τις εκδηλώσεις για το αυγουστιάτικο φεγγάρι. Σήμερα, η ΚΟΘ θα βρίσκεται στον εντυπωσιακό αρχαιολογικό χώρο της Ρόκκας Κισσάμου (που έρχεται σταδιακά στο φως), υπό τη μουσική διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή της Γεωργίου Βράνου.

Εντυπωσιάζει η συνεργασία με τη Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Χανίων, το οποίο συμπράττει με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στην αποψινή συναυλία σε δύο σπουδαία έργα, στο «Gloria in excelsis Deo» του Βιβάλντι και στο «Jesus bleibet meine freude» του Μπαχ. Θα είναι μια μοναδική εμπειρία να ακούσει κανείς τις φωνές των νέων παιδιών της Κρήτης στα μεγάλα αυτά έργα.

Ο σπουδαίος βιολονίστας της ΚΟΘ Ντέιβιντ Μπόγκοραντ είναι ο σολίστ στην απαιτητική και τόσο ιδιαίτερη «Εισαγωγή και Rondo Capriccioso» για βιολί και ορχήστρα, έργο 28 του Καμίγ Σεν-Σανς. Το πρόγραμμα, υπό τη διεύθυνση του Γεωργίου Βράνου, θα ολοκληρωθεί με Ρίχαρντ Βάγκνερ (εισαγωγή από την όπερα «Οι Αρχιτραγουδιστές της Νυρεμβέργης»), Ζορζ Μπιζέ («Κάρμεν», σουίτες αρ. 1 και αρ. 2) και Λούντβιχ βαν Μπετόβεν («Συμφωνία αρ. 5 σε ντο ελάσσονα, έργο 67). Ενα πλούσιο πρόγραμμα καθαρά παιδευτικού χαρακτήρα αλλά και γεμάτο έργα υψηλής αξίας που γεμίζουν με αισθήματα πνευματικής ανάτασης το κοινό.

Η ιδιαιτερότητα του αρχαιολογικού χώρου στη Ρόκκα Κισσάμου, που παραδοσιακά φιλοξενεί εκδηλώσεις για την πανσέληνο, σε συνδυασμό με τη Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Χανίων, το ολόγιομο φεγγάρι και το εξαιρετικό πρόγραμμα που ετοίμασε η ΚΟΘ συντελούν σε μια ξεχωριστή εμπειρία.

ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή