Ανοίγει αυλαία το 15ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου

Ανοίγει αυλαία το 15ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το βυζαντινό ορατόριο «Αποκάλυψη του Ιωάννου» ξεκινάει το Σάββατο 27 Αυγούστου στις 8.30 μ.μ. το 15ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου. Για πρώτη φορά θα ακουστούν μελοποιημένα χωρία από το αυθεντικό κείμενο του Ευαγγελιστή Ιωάννη και μάλιστα στο σημείο που το έγραψε πριν από 20 αιώνες, δηλαδή στον υπαίθριο χώρο του Ιερού Σπηλαίου Αποκαλύψεως το οποίο είναι ενταγμένο στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Το έργο του συνθέτη βυζαντινής μουσικής Χαρίλαου Ταλιαδώρου παρουσιάστηκε τελευταία φορά το 1995 και θα ακουστεί ξανά στην Πάτμο από τον άρχοντα πρωτοψάλτη Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ με τη συνδρομή της χορωδίας «Δομέστικοι Δράμας» και την Παραδοσιακή Χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων Δράμας.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει πέντε μουσικές βραδιές με σπουδαία έργα της ελληνικής και ξένης θρησκευτικής μουσικής δημιουργίας και παραδοσιακά τραγούδια, ενώ στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα παρουσιαστεί και η μουσικοθεατρική παράσταση «Ο βασιλιάς Τζίτζικας και η επανάσταση των μυρμηγκιών» σε σκηνοθεσία και πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Γιώργου Χατζή. Στο φεστιβάλ συμμετέχουν τρεις εξαιρετικές χορωδίες από την Ελλάδα και την Αρμενία, η Ορχήστρα του Φεστιβάλ Πάτμου υπό τη μουσική διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή του φεστιβάλ Αλκη Μπαλτά, διακεκριμένοι ερμηνευτές βυζαντινής μουσικής και μονωδοί.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πάτμου με την υποστηρίξη της Ιεράς Μονής  Αγίου Ιωάννου  του Θεολόγου και διαρκεί έως την Πέμπτη 1  Σεπτεμβρίου με ελεύθερη είσοδο σε όλες τις εκδηλώσεις του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή