Ωραία μουσική μέσα στα ξέφωτα του Εθνικού Κήπου

Ωραία μουσική μέσα στα ξέφωτα του Εθνικού Κήπου

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τέσσερις συναυλίες στο τέλος του καλοκαιριού, τα μουσικά σύνολα του Δήμου Αθηναίων απευθύνουν πρόσκληση στους Αθηναίους να βιώσουν με διαφορετικό τρόπο μια επίσκεψη στον Εθνικό Κήπο. Είναι η πρωτοβουλία του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) που επιθυμεί να αξιοποιεί τους δημόσιους χώρους της πόλης επενδύοντας στη μουσική. Τα μουσικά σύνολα του δήμου είναι συνυφασμένα με τη ζωή στην Αθήνα και όσο πιο συχνά τα βλέπουμε και τα ακούμε στις πλατείες, στους δρόμους και στους κήπους τόσο το καλύτερο.

Ο ΟΠΑΝΔΑ επιδιώκει, όπως λέει, «να αναδείξει τον Εθνικό Κήπο ως σημείο συνάντησης του κόσμου της μουσικής και του πολιτισμού για τους πολίτες», γι’ αυτό και έχει προγραμματίσει τέσσερις συναυλίες, αρχής γενομένης την Τρίτη 30 Αυγούστου στις 7 μ.μ. με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, που μας προσκαλεί σε έναν «μουσικό περίπατο».

Η επόμενη συναυλία έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου (7 μ.μ.) με συναυλία της Big Band του Δήμου Αθηναίων και ακολουθεί συναυλία το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, στις 11 το πρωί, με έναν ακόμη μουσικό περίπατο της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, με συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων.

Θα είναι οπωσδήποτε μια κίνηση υπέρ της Αθήνας η ολοένα και συχνότερη εμφάνιση των μουσικών συνόλων στη δημόσια ζωή. Η μουσική εξυψώνει το ηθικό. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη σε όλες τις συναυλίες των μουσικών συνόλων του Δήμου Αθηναίων.

ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή