Οι κυρίες του φθινοπώρου

3' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κρίση συνεχίζεται, αλλά το τραγούδι αντέχει γερά στην Ελλάδα. Ισως γιατί μαζί με το θέατρο είναι η μοναδική διέξοδος από τη θλιβερή πραγματικότητα, που, όταν δεν μας απειλεί με τη φοροεισπρακτική μέγγενη, μας βομβαρδίζει με διάφορες δυσάρεστες ειδήσεις. Δύσκολο καλοκαίρι, αλλά ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος είναι γεμάτοι από μουσικές προτάσεις και μάλιστα με μερικές από τις καλύτερες γυναικείες φωνές.

Από το ελληνικό τραγούδι έως τη Γαλλία του ’60 με την Αν Καρέρ και το μεσογειακό αίσθημα από τον βραχνό ερωτισμό της Μπούικα, η μουσική αναλαμβάνει τον ρόλο του παρηγορητή διεκδικώντας την προσοχή μας μέσα από δεκάδες συναυλίες σχεδόν κάθε ημέρα.

Με οικονομικό εισιτήριο οι περισσότερες απ’ αυτές, σε κήπους, δήμους, θέατρα από την Αθήνα και τον Πειραιά μέχρι το Γαλάτσι, την Πετρούπολη και την Ελευσίνα, υπόσχονται μουσικά ταξίδια.

• Αποχαιρετώντας τον Αύγουστο, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι bogaz musique εμφανίζονται στις 29 στο Φεστιβάλ Γαλατσίου, στο θέατρο του Αλσους Βεΐκου με ένα πρόγραμμα που ενώνει το παλιό με το σήμερα.

• Στις 31/8 η Μελίνα Κανά με τον «Γόη του Θησείου» καλούν στην Τεχνόπολη όλες τις φίλες και ομότεχνές της: Μάρθα Φριντζήλα, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Λιζέτα Καλημέρη, Μαρία Παπαγεωργίου, ενώ την 1η Σεπτεμβρίου η Ελένη Βιτάλη, από τις καλύτερες και πιο συναισθηματικές γυναικείες φωνές, στο πλευρό του Διονύση Σαββόπουλου στο Ηρώδειο, θα παρουσιάσει την παράσταση «Σήκω, Ψυχή Μου, Δώσε Ρεύμα», που ξεκίνησε το ταξίδι της την περασμένη σεζόν από το «Κύτταρο» και συνέχισε το καλοκαίρι σε κήπους, κάστρα, πλατείες, θέατρα, αυλές σχολείων και εκκλησιών.

• Στις 2/9, στο ανοιχτό θέατρο Γιαννιτσών η Δήμητρα Γαλάνη, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και η Γιώτα Νέγκα παρουσιάζουν το δικό τους πρόγραμμα –βασισμένο στο λαϊκό τραγούδι– που επίσης ξεχώρισε τον περασμένο χειμώνα, με επιλογές Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Τσιτσάνη, Παπαϊωάννου, Ξαρχάκου, Λοΐζου, Ζαμπέτα και άλλων δημιουργών.

• Στις 3/9 στο Θέατρο του Αττικού Αλσους τραγουδά η Ελένη Δήμου, στις 5 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο η Τάνια Τσανακλίδου επαναλαμβάνει την παράσταση που ετοίμασε για τη Μικρή Επίδαυρο με τίτλο «Μείναν τα τραγούδια μόνα», ενώ η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Νίκος Πορτοκάλογλου, σε μια από τις πιο ταιριαστές συνεργασίες τους, εμφανίζονται στο Βεάκειο.

• Η Νατάσσα Μποφίλιου με τον Θέμη Καραμουρατίδη και τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο, το σφιχτοδεμένο τρίο του ελληνικού τραγουδιού, παρουσιάζουν την «Βαβέλ», το καινούργιο τους δισκογραφικό αντάμωμα, στα Παλαιά Σφαγεία Πατρών, ενώ στις 9/9 εμφανίζονται στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη.

• Σε διαφορετική ατμόσφαιρα η Αννα Βίσση θα παρουσιάσει επιτυχίες της στο Βεάκειο το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου και η Μαρινέλλα δύο ημέρες αργότερα στο Θέατρο Πέτρας συναντιέται με τον Αντώνη Ρέμο και τον Χρήστο Νικολόπουλο.

• Η Μελίνα Ασλανίδου τραγουδά στις 13/9 στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, η Ανδριάνα Μπάμπαλη με την Ερωφίλη και την Βίκυ Καρατζοπούλου είναι καλεσμένες του Κώστα Λειβαδά την ίδια ώρα στη συναυλία του στο Αττικό Αλσος, όπου η Δήμητρα Γαλάνη στις 18 Σεπτεμβρίου θα επαναλάβει το εξαιρετικό Chronos Project.

• Από τις πιο αισθαντικές ξένες φωνές που αγαπά το ελληνικό κοινό, η Κόντσα Μπούικα, στις 20/9 τραγουδά στο Ηρώδειο, συνοδευόμενη από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, και την επομένη η επίσης συγκινητική Λάρα Φαμπιάν στο γήπεδο τένις του ΟΑΚΑ.

• Πέντε ημέρες αργότερα (26/9) η Αλκηστις Πρωτοψάλτη ενώνει τις δυνάμεις της με τον Στέφανο Κορκολή στον ίδιο χώρο για την επέτειο των 20 χρόνων της ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και στις 28/9 η Αν Καρέρ στο Ηρώδειο θα μας παρασύρει στη γοητεία της Εντιθ Πιαφ.

• Στις 30/9 η Μαρία Φαραντούρη και ο Γιώργος Νταλάρας τραγουδούν στο Ηρώδειο τους σημαντικότερους συνθέτες και ποιητές μας με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και στις 4/10 η Αλέξια συνοδευόμενη από τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ θα κάνει μια αναδρομή στην 30χρονη καριέρα της.

• Η πολυσχιδής Αγγελική Τουμπανάκη παρουσιάζει στις 14/10 στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας το πολυμορφικό project «Toubanaki & the Buzz Bastardz». Μια εκρηκτική παράσταση με βαλκανικούς ξέφρενους ρυθμούς, μελωδίες της Μεσογείου και τζαζ αποχρώσεις και την επομένη στον ίδιο χώρο αναλαμβάνει η Katerine Duska.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή