ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερχεται στην Αθηνα, ο μεγαλυτερος δεξιοτεχνης πιανιστας της εποχης μας

Μια σπάνια εμπειρία θα έχει την δυνατότητα να ζήσει το αθηναϊκό κοινό, στις 25 Οκτώβριου στο Παλλάς, όπου  θα δώσει ρεσιτάλ ένας από τους μεγαλύτερους πιανίστες της εποχής , ο  Μπορίς Μπερεζόφσκι (Boris Berezovsky), σε εκδηλωση του Πανελληνιου Συλλογου Μεταμοσχευμενω σε Καρδι ακαι Πνευμονα με αφορμη τον εορτασμο της Πανευρωπαικης Ημερας Μεταμοσχευσεων και Δωρεας Οργανων 10 Οκτωβριου.

O Boris Berezovsky έχει καταξιωθεί παγκοσμίως ως ο πιανίστας με  υπερβατική τεχνική και έντονα προσωπικό καλλιτεχνικό αισθητήριο.  

Περιγράφεται ως «ο μοναδικός καλλιτέχνης που ισορροπεί ανάμεσα στην δεξιοτεχνική υπεράνθρωπη τελειότητα και την βαθειά εμπνευσμένη ερμηνευτική δύναμη» από την εφημερίδα Times του Λονδίνου. 

Ο Ρώσος καλλιτέχνης έχει κατακτήσει την κορυφή τόσο για την ακατανίκητη δύναμη και ανυπέρβλητη τεχνική του όσο και για τον βαθυστόχαστο σκεπτικισμό και την εσωτερικότητα των ερμηνειών, αλλά και τον σπάνιο χαρακτήρα του. Είναι σεμνός, δωρικός, και επικοινωνιακός με το κοινό, ένας άνθρωπος αφιερωμένος στην τέχνη του βγαλμένος από τα σπλάχνα της Σχολής Τσαϊκόφσκι της Μόσχας. 

Ο Boris Berezovsky  κέρδισε,  μεταξύ άλλων, το πρώτο βραβείο και χρυσό μετάλλιο στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου Tchaikovsky της Μόσχας το 1990, ενώ δύο χρόνια πριν είχε κιόλας κάνει το ντεμπούτο του στο Λονδίνο όπου οι κριτικοί τον αποθέωσαν.
"Τίποτε δεν φοβίζει τον Boris Berezovsky που παίζει… με ακατανίκητη δύναμη , σιγουριά και τεχνική τελειότητα" έγραψε το περιοδικό (Pianist magazine) .  

Έκτοτε ηχογραφεί και εμφανίζεται ανελλιπώς ως σολίστ με τις μεγαλύτερες συμφωνικές ορχήστρες του κόσμου (Berlin Philharmoniker, New York Philharmonic, κλπ) σε ένα ευρύ ρεπερτόριο με έμφαση στα δυσκολότερα έργα της παγκόσμιας παγανιστικής εργογραφίας, όπως τις 12 Σπουδές Υπερβατικής Δεξιοτεχνίας του List, τις 24 Σπουδές του Chopin και Chopin/Godowsky, τις Σπουδές- Etudes-tableaux του Rachmaninoff, τις Σονάτες του Beethoven, Liszt, Brahms, Rachmaninoff και αντίστοιχα τα μεγάλα κοντσέρτα για πιάνο και ορχήστρα όπως το Δεύτερο του Brahms. Έχει λάβει πληθώρα βραβείων για τις ηχογραφήσεις του όπως το BBC Music Magazine Award και στην Γαλλία, το βραβείο Choc de la Musique.

Το ρεσιταλ είναι  μια μοναδική ευκαιρία για να τον και να τον δει και να τον ακουσει  το κοινο  «live»  ζωντανά στην Αθήνα για πρώτη φορά σε ένα πρόγραμμα ρεσιτάλ αντιπροσωπευτικό του ρεπερτορίου του, σε αριστουργηματικά έργα του Παγκόσμιου Ρεπερτορίου της εποχής του Ρομαντισμού:  
Θα ερμηνεύσει στο πρώτο μέρος ’- Franz Liszt: Σπουδές Υπερβατικής Δεξιοτεχνίας (Études d'exécution Transcendante), S.139  (αποσπάσματα),  και στο δεύτερο μέρος  – Pyotr Ilych Tchaikovsky: Σκηνές από ένα Ρωσικό Χωριό (Dumka), Op. 59,- Sergei Rachmaninoff: Σπουδές  (Études Tableaux), Op.39 (αποσπάσματα)

Μέρος των εσόδων θα δοθεί στον Πανελλήνιο Σύλλογο Μεταμοσχευμένων σε Καρδία και Πνεύμονα Σκυτάλη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μεταμοσχεύσεων  και Δωρεάς Οργάνων.

O Πανελλήνιος Σύλλογος Μεταμοσχευμένων Καρδίας –Πνευμόνων ‘’Η ΣΚΥΤΑΛΗ’’ ιδρύθηκε το 1991 ως «Σύλλογος Βαρέως Καρδιο-πνευμονοπαθών Ασθενών» από την πρώτη ελληνίδα που δέχθηκε μόσχευμα καρδιάς την Ιωάννα Λεβαντή και σημερινή Πρόεδρο και  32 ανθρώπους που είτε είχαν υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς ή πνεύμονα..

Τα μέλη ήταν οι πρώτοι Έλληνες μεταμοσχευμένοι ασθενείς που είχαν επιστρέψει από το εξωτερικό και μεταμοσχεύθηκαν κυρίως από τον διεθνούς φήμης καρδιοχειρουργό Sir Magdi Yacub στο νοσοκομείο Harefield στη Μεγάλη Βρετανία, άλλα κέντρα του εξωτερικού καθώς και της Ελλάδας.  Σήμερα έχει δεκάδες μέλη πανελλαδικά, που στηρίζονται από τον Σύλλογο με  ειδικό το πρόγραμμα ιατρικής περίθαλψης και   επαναμεταμόσχευσης.

Προπώληση :  211 1000 365, www.ticket365.gr  και στα Ταμεία του Παλλάς , Βουκουρεστίου 5, (Σύνταγμα-City Link)  πληροφορίες   210 -3213100.

Ώρα έναρξης : 8.30 μμ
Διαβαθμίσεις εισιτηρίων : 10 (φοιτ), 16, 20, 22, 25, 28, 32, 38, 44, 50, 55, 60, 75 Ευρώ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

O Πανελλήνιος Σύλλογος Μεταμοσχευμένων Καρδιας –Πνευμόνων ‘’Η ΣΚΥΤΑΛΗ’’ ιδρύθηκε το 1991 ως «Σύλλογος Βαρέως Καρδιο-πνευμονοπαθών Aσθενών» από 32 ανθρώπους που είτε είχαν υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς ή πνεύμονα είτε έπασχαν από κάποιο είδους βαρείας καρδιο-πνευμονοπάθειας κι η μεταμόσχευση ήταν η μόνη επιλογή θεραπείας. Τα μέλη ήταν  οι πρώτοι ΄Ελληνες μεταμοσχευμένοι ασθενείς που είχαν επιστρέψει από το εξωτερικό και μεταμοσχεύθηκαν κυρίως από τον διεθνούς φήμης καρδιοχειρουργό Sir Magdi Yacub στο νοσοκομείο Harefield στη Μεγάλη Βρετανία, άλλα κέντρα του εξωτερικού καθώς και της Ελλάδας. 

΄Οσον αφορά την Ελλάδα οι ΜΤΧ καρδιάς είχαν ξεκινήσει τον Απρίλιο του 1990 στο Υγεία (Αθήνα) και κατόπιν στον Ευαγγελισμό (Αθήνα) και στο Γ. Παπανικολάου (Θεσσαλονίκη). Από το 1993 οι ασθενείς του εξωτερικού αποτέλεσαν το πρώτο δυναμικό ασθενών με το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία της η Μονάδα ΜΤΧ Καρδιάς-Πνεύμονα του Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο – Ω.Κ.Κ. σαν κέντρο παρακολούθησης μεταμοσχευμένων ασθενών πριν ξεκινήσει  επίσημα τις μεταμοσχεύσεις καρδιάς το 1995 υπό τη διεύθυνση του καρδιοχειρουργού και υπεύθυνου του μεταμοσχευτικού προγράμματος κυρίου Πέτρου Αλιβιζάτου. 

erchetai-stin-athina-o-megalyteros-dexiotechnis-pianistas-tis-epochis-mas0

Πληροφορίες για το Σύλλογο:
[email protected]     www.heart-lung-transplant.gr
https://www.facebook.com/syllogos.vareos.kardiopnevmonopathon

Iωάννα Λεβαντή  – Πρόεδρος, Θοδωρής Κοτσαρίνης – Γραμματέας, ΄Ελενα Σηφάκη – Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, 6937056511