Από το «Κρεμλίνο» στην Ηλιούπολη και τον Κεραμεικό

Από το «Κρεμλίνο» στην Ηλιούπολη και τον Κεραμεικό

3' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε όλα τα πράγματα στη σύγχρονη διαφήμιση, το εύρημα είναι το μεγάλο ζητούμενο. Οι συνεταίροι (γνώστες της μουσικής) που ανέλαβαν την καινούργια μουσική σκηνή η οποία άνοιξε στον Πειραιά κοντά στο Δημοτικό Θέατρο προφανώς το γνωρίζουν αυτό, καθώς τη βάφτισαν «Κρεμλίνο». Γειτονεύει, άλλωστε, με τα γραφεία του ΚΚΕ. Είναι εκεί ακριβώς που για χρόνια λειτουργούσε το Passport, το οποίο πέρυσι μετακόμισε στην Αθήνα, στον πρώην Κεραμεικό. Οποιος περνάει από την Κοραή είναι απίθανο να μην προσέξει την ταμπέλα «Kremlino», η οποία, όπως και το εσωτερικό του χώρου, ανταποκρίνεται στον τίτλο. Πορτρέτα του Γκαγκάριν και του Τσε, το κόκκινο αστέρι του Κρεμλίνου, σοβιετική ατμόσφαιρα.

Ρυθμός… στην Ηλιούπολη

Αν ο Πειραιάς απέκτησε ένα ακόμη στέκι, η Ηλιούπολη προσπαθεί να κρατήσει το δικό της. Από τα ευχάριστα της σεζόν είναι η συνέχεια της σκηνής Ρυθμός Stage, παρότι την περασμένη άνοιξη είχε ανακοινωθεί η διακοπή της λειτουργίας της. Από τις πρώτες σκηνές που τόλμησαν την αποκέντρωση, με οκτώ χρόνια συνεχούς παρουσίας, έφερε στην Ηλιούπολη μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού. Ευτυχώς επιμένει και μάλιστα και τις Κυριακές το μεσημέρι. Εκεί θα δούμε τη Μελίνα Κανά από 22/10 τα σαββατόβραδα και τα μεσημέρια της Κυριακής, τον Μπάμπη Τσέρτο από τον Νοέμβριο, τον Δημήτρη Υφαντή και τον Θοδωρή Κοτονιά.

Κατά τα άλλα, η σεζόν ξεκινάει διστακτικά με δημιουργούς που ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μικρούς αλλά και μεγάλους χώρους, πολλές μετακινήσεις της μιας μόνο βραδιάς σε σκηνές της Αττικής, αλλά και εκτός αυτής, κάποιους να μην ανοίγουν ακόμη τα χαρτιά τους μπροστά στον δύσκολο χειμώνα που το κοινό καλείται να γίνει ακόμη πιο επιλεκτικό. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που γιορτάζουν. Ο Σταυρός του Νότου τα 20 του χρόνια και το Gazarte, που έκλεισε ήδη 10 στην οδό Βουτάδων.

Στον Σταυρό του Νότου αρχίζουν στις 14, 21 και 28 του μηνός ο Μπάμπης Στόκας και ο Κώστας Παρίσσης, ο Φοίβος Δεληβοριάς από τις 15/10 για τρία Σάββατα, οι Χαΐνηδες στις 15, 22 και 29 /10, ο Μίλτος Πασχαλίδης τα Σάββατα από 5/11 έως 2/12, ο Χρήστος Θηβαίος τις Παρασκευές από 4/11 έως 25/11, ο Νίκος Πορτοκάλογλου τα Σάββατα από 26/11 και ο Σωκράτης Μάλαμας τις Παρασκευές και τα σαββατόβραδα από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο του 2017. Στις 14 Οκτωβρίου στον πολυχώρο Αθηναΐς θα εμφανιστούν για ένα βράδυ ο Σάκης Τσιλίκης, η Μαρούλα Κασκαβέλη και ο Δημήτρης Ψαριανός, ενώ στις 16/10 η Angelika Dusk στo Troubar του Πειραιά.

Ο Γιώργος Νταλάρας με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τον Γιάννη Κότσιρα ενώνουν τις δυνάμεις τους από τις 4 Νοεμβρίου ξεκινώντας στην Ακτή Πειραιώς, ενώ στην Ιερά Οδό συνεργάζονται η Ελένη Βιτάλη με τον Γιάννη Πάριο.

Στο Gazarte στις 20/10 εμφανίζονται οι Gadjo Dilo, ακολουθούν ο Ian Ikon, στις 22 και 23/10 ο Διονύσης Σαββόπουλος, στις 26/10 οι Boogie Belgique, στις 27/10 οι Swingin Cats, στις 29/10 η Ευανθία Ρεμπούτσικα και η Ελλη Πασπαλά. Στη νέα σκηνή Κρεμλίνο το πρόγραμμα περιλαμβάνει τους Γεωργία Νταγάκη και Σταύρο Σιόλα  (22 /10), τον  Κώστα Μακεδόνα  (28, 29/10 και 4, 5/11), τον Λάκη Παπαδόπουλο και τον Γιάννη Γιοκαρίνη (25/11, 2/12) και τα Κίτρινα Ποδήλατα  (12, 19, 26/11 και 3/12).

Ο Κώστας Λειβαδάς και η Βίκυ Καρατζόγλου εμφανίζονται στις 21/10 στον Σταυρό του Νότου Plus, ενώ ο Δημήτρης Παπαδημητρίου παρουσιάζει στις 18 και 19/10 σε πρώτη εκτέλεση στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης το νέο συμφωνικό έργο του με τίτλο «Ερωτικός λόγος». Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η πρόταση της Βασιλικής Καρακώστα, η οποία στις 20/10 στο Ιδρυμα Θεοχαράκη προτείνει το concerto δώδεκα κλασικών τραγουδιών της ελληνικής δημοτικής και λαϊκής μουσικής παράδοσης.

Στην Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής τη μουσική σκηνή Σφίγγα διάλεξαν να εμφανιστούν η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Ελένη Δήμου, ο Βαγγέλης Γερμανός, οι Opera Chaotique, ο Βασίλης Γισδάκης και άλλοι καλλιτέχνες. Στο Faust η Πέννυ Μπαλτατζή συνεχίζει 17, 24 και 31/10, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο ο Νίκος Ζιώγαλας 20 και 27/10 με τον Σούλη Λιάκο και τον Παύλο Συνοδινό, ενώ από τις 31/10 ανεβαίνει μουσικοθεατρική παράσταση με τη Φωτεινή Βελεσιώτου, την Αναστασία Μουτσάτσου και την εκ του θεάτρου προερχόμενη Μυρτώ Αλικάκη, σε σκηνοθεσία της Ελένη Γκασούκα. Επιμονή στην τζαζ στο JAZZPOiNT  της οδού Ακαδημίας 18 στο Σύνταγμα, με τη Νάσια Γκόφα στις 13/10, τους Blue Cheese & Guest στις 14, τους Athens Swing Cats στις 15/10 με την ομάδα που έφερε το swing στην πόλη μας κ.ά.

Η Χάρις Αλεξίου επαναλαμβάνει ώς το τέλος του μήνα στο Νέο Θέατρο Βασιλάκου το «Χειρόγραφο», το δυνατό ψυχογράφημα με στιγμές της ζωής της που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Νανούρης, ενώ ο Σταμάτης Κραουνάκης θα επαναλάβει τη δική του επιτυχία «Ολοι ένα – Φίλα με» στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τις 4 Νοεμβρίου. Στο Κύτταρο για τέσσερις παραστάσεις τον Νοέμβριο (18,19, 24, 26) και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης.

Οσο για τους υπόλοιπους σχηματισμούς συνεχίζονται. Αλλωστε, αρκετοί καλλιτέχνες θέλουν να δουν τι έπραξαν οι άλλοι που τόλμησαν πριν απ’ αυτούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή