Η Big Band του Δήμου Αθηναίων συμπράττει με τον μπασίστα Γιώργο Φακανά

Η Big Band του Δήμου Αθηναίων συμπράττει με τον μπασίστα Γιώργο Φακανά

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Big Band του Δήμου Αθηναίων συμπράττει με μία μεγάλη μορφή της ελληνικής jazz, τον συνθέτη και μπασίστα Γιώργο Φακανά και πραγματοποιεί δύο μεγάλες συναυλίες στο «Αθηνά Live» με ελεύθερη είσοδο.

Ο Γ. Φακανάς βίωσε τις πρώτες δυνατές μουσικές εμπειρίες του όταν, από το 1980 έως το 1984, συμμετείχε ως μοναδικός Έλληνας εκπρόσωπος στην EUROJAZZ BIG BAND  της Ευρωπαικής Ένωσης. Μία τετράχρονη πορεία με συναυλίες σε όλη την Ευρώπη έχοντας συνεχώς δίπλα του τον ήχο αυτής της Big Band, με τους καλύτερους μουσικούς της Ευρώπης κάτω των 23 ετών. Το γεγονός αυτό καθόρισε σε μεγάλο βαθμό τη μετέπειτα γνωστή του πορεία. Οι συνθέσεις του που ακολούθησαν μέσα στα 10, έως σήμερα, προσωπικά του cds, ακόμα και αν προορίζονται για μικρά γκρουπ, φλερτάρουν με τη φόρμα συνθέσεων για Big Band.

Έτσι, παρουσιάζοντας σήμερα τη δουλειά του με τη συμμετοχή και με τον ήχο της Athens Big Band,  βρίσκεται για μία ακόμη φορά, στο φυσικό του περιβάλλον! Στις δύο αυτές συναυλίες θα ακουσθεί μια από τις πιό αυθεντικές προσεγγίσεις στη συνθετική του εργασία.

Κομμάτια από 4 cd (ACROBAT, MAESTRO, DOMINO, INTERSPIRIT) θα αποκτήσουν ένα νέο ήχο και μια προσέγγιση που αποκαλύπτει τις αληθινές προθέσεις του ήχου που επιδιώκει ο συνθέτης. Καθοριστικός συμμέτοχος ο πεπειραμένος πλέον ήχος της Big Band του Δήμου Αθηναίων.     

Δύο συναυλίες με ελκυστικό ενδιαφέρον που, ταυτόχρονα, ανοίγουν τη 14η συναυλιακή περίοδο του, καθιερωμένου πλέον στη συνείδηση του υποψιασμένου κοινού, "Αθηνά Live".

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή