Η ΚΟΑ «ντύνει» τον Σαρλό για τους μετανάστες

Η ΚΟΑ «ντύνει» τον Σαρλό για τους μετανάστες

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σκηνή του εστιατορίου είναι από τις πιο αστείες και συγκινητικές της ταινίας «The Ιmmigrant» του Τσάρλι Τσάπλιν. Ο Σαρλό μεταναστεύει στην Αμερική και προσπαθεί να σκαρφιστεί τρόπους για να πληρώσει σε ένα εστιατόριο μαζί με τη φίλη του, έχοντας να αντιμετωπίσει έναν γιγαντόσωμο σερβιτόρο και αφού έχει περάσει πολλές περιπέτειες στο υπερωκεάνιο που τον μεταφέρει από την Ευρώπη.

Την ιστορική ταινία του 1917, που πραγματεύεται το θέμα της μετανάστευσης με χιούμορ και πικρία, θα ντύσει μουσικά η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε συνεργασία με το Flux Laboratory σε μια μεγάλη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Κυριακή 27 Νοεμβρίου υπό τη διεύθυνση του Ελληνογάλλου συνθέτη Στέφανου Τσαπή, ο οποίος συνέθεσε πρωτότυπη μουσική για την προβολή.

Είναι η δεύτερη κοινωνική παρέμβαση του δραστήριου Ιδρύματος Fluxum με επίκεντρο τη μεταναστευτική κρίση σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και τοπικούς φορείς.

Οπως εξηγεί η Αθηνά Δεληγιάννη, project manager για το Flux Laboratory, το πρότζεκτ διακρίνεται σε δύο φάσεις: λίγες ημέρες πριν από τη συναυλία, το Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών «Μetallon» της ΚΟΑ και ο Στέφανος Τσαπής θα επισκεφθούν το κέντρο υποδοχής προσφύγων στο Λαύριο, όπου θα πραγματοποιήσουν ένα μουσικό εργαστήρι για παιδιά και θα παρουσιάσουν την ταινία συνοδεία της ορχήστρας σε μια ειδική προβολή στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου.

Στο πρώτο μέρος της κυριακάτικης συναυλίας θα παρουσιαστεί μια ταινία μικρού μήκους με γυρίσματα από το Λαύριο και αλλού σε σκηνοθεσία της Δάφνης Μπενγκόα και έπειτα τη σκυτάλη θα πάρει ένα σύνολο της ΚΟΑ μαζί με σπουδαστές της νεοσύστατης Μουσικής Ακαδημίας και ένα τζαζ κουαρτέτο.

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν σε ειδικό ταμείο της ΚΟΑ για μουσικά εργαστήρια και εκπαιδευτικές δράσεις με επίκεντρο τα παιδιά των προσφύγων.

​​«The Immigrant», Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 27/11, 9 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή