Μόνο… Fonέs στα τραγούδια του κόσμου, σε μια εορταστική εξωστρέφεια

Μόνο… Fonέs στα τραγούδια του κόσμου, σε μια εορταστική εξωστρέφεια

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οταν επέστρεψα από την Αμερική, μου πήρε πολύ χρόνο να συντονιστώ με τη νέα πραγματικότητα. Χρειαζόμουν ένα διάστημα για ν’ αποκτήσω εξωστρέφεια», λέει η Μαρίνα Σάττι στην «Κ». Με τις Fonέs, την «μπάντα χωρίς αγόρια», όπως λέει η ίδια, οι οποίες δημιουργήθηκαν πριν από έξι μήνες, θα κάνει ένα μουσικό πέρασμα από όλο τον κόσμο με το Circle Singing Session στο θέατρο «Θησείον» (Τουρναβίτου 7, Ψυρρή), αύριο Τετάρτη, στις 20.30.

Οι Fonέs θα ερμηνεύσουν, χωρίς όργανα, τραγούδια απ’ όλο τον κόσμο, ενώ η Μαρίνα Σάττι αναφέρει διαρκώς το ιαπωνικό τραγούδι που έχουν εντάξει στην αυριανή βραδιά. «Οι Fonέs είναι ένας τρόπος να μη νιώθεις μόνος σου κι αυτό θα κάνουμε κι εμείς αύριο, μια και έρχονται Χριστούγεννα: θα θέλαμε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα», λέει η ερμηνεύτρια στην «Κ». Διότι στο «Θησείον» δεν θα ακούσουμε μόνον τραγούδια του κόσμου· οι Fonέs θα καλέσουν το κοινό να συμμετάσχει με όποιον τρόπο και ήχο μπορεί.

Το σχήμα –«μιλάμε στο facebook όλη μέρα μεταξύ μας!»– δεν είναι φολκλόρ· δεν θα μεταφέρει, δηλαδή, την αίσθηση της εθνικής παράδοσης κάθε τραγουδιού. Εξάλλου, «είμαστε ποπ κορίτσια», όπως αναφέρει η Μαρίνα Σάττι. Το αυριανό τους ρεπερτόριο θα έχει τραγούδια από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βουλγαρία (έχουν εμπνευστεί εξάλλου από τις υπέροχες Le Mystère des Voix Bulgares), τη Λατινική Αμερική, την Ιαπωνία κ.ά.

«Θέλουμε να συμβάλουμε όσο μπορούμε στο ξεπέρασμα του φόβου, ό,τι φόβος κι αν είναι αυτός. Για χρόνια, φοβόμουν αυτό το “τι θα πει ο κόσμος;”, τρόμαζα μπροστά στα ενδεχόμενα λάθη. Με τις Fonέs εξωτερικεύουμε τη σημασία και τη δυναμική της παρέας. Κι αυτό θα το δείξουμε στο “Θησείον”. Κι ίσως και κάτι που μου είπε μία διαιτολόγος κάποτε: για να έχεις αποτέλεσμα, δεν χρειάζεται να υποφέρεις», λέει ενθουσιασμένη η Μαρίνα Σάττι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή