Κώστας Μυλωνάς: 2 Σουίτες για 2 κιθάρες

Κώστας Μυλωνάς: 2 Σουίτες για 2 κιθάρες

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Κώστας Μυλωνάς είναι γνωστό ότι έχει γράψει την ιστορία του λεγόμενου ‘’έντεχνου- λαϊκού’’ τραγουδιού. Όμως οι 2 Σουίτες του, μας αποκαλύπτουν την αγάπη του για το γνήσιο λαϊκό τραγούδι. Γιατί οι Σουίτες αυτές μολονότι έχουν εντελώς έντεχνη επεξεργασία με πολλές δεξιοτεχνικές επεμβάσεις, παρ’ όλα αυτά βασίζονται σε γνωστά λαϊκά τραγούδια: δικά του καθώς και άλλων συνθετών. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργηθεί μια εξαιρετικά ωραία μελωδική μουσική, την οποία θα εκτιμήσουν και θα αγαπήσουν οι ακροατές αυτού του δίσκου.

Μπορείτε να τα ακούσετε παρακάτω:

Σημείωμα του συνθέτη:

Οι δύο αυτές σουίτες, βασισμένες σε λαϊκά μουσικά θέματα, γράφτηκαν σε πέντε μέρες και η ηχογράφηση τους συνολικά σε οκτώ ώρες. Η 1η περιλαμβάνει δύο δικά μου μουσικά θέματα, το πρώτο και το τελευταίο, ενώ τα υπόλοιπα θέματα, επεξεργασμένα με έντεχνο τρόπο, βασίστηκαν σε παλιά λαϊκά τραγούδια. Η 2η βασίστηκε εξ ολοκλήρου σε παλιά δικά μου τραγούδια, που περιλαμβάνονται σε δίσκους 45 και 33 στροφών, που κυκλοφόρησαν, από γνωστές δισκογραφικές εταιρίες, πριν πενήντα περίπου χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω τους δύο νέους ταλαντούχους σολίστες: Μιλτιάδη Καραΐσκο και Βασίλη Κανελλόπουλο, για την άψογη ερμηνεία τους, και για την αγάπη τους με την οποία προσέγγισαν αυτή τη δουλειά μου,καθώς επίσης και τον Δημήτριο Ντούλια για το όμορφο εξώφυλλο.   

Κώστας Μυλωνάς 

Φεβρουάριος 2017

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή