Χορεύοντας στην Πλατεία Νερού

Χορεύοντας στην Πλατεία Νερού

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και μόνον οι φανατικοί θαυμαστές τους γνωρίζουν ότι το διασημότερο δίδυμο της νορβηγικής ηλεκτρονικής σκηνής «δανείστηκε» το όνομα του από ένα είδος μανιταριού, οι Röyksopp έχουν τη σπάνια ικανότητα να γράφουν κομμάτια που μοιάζουν αρκετά «εύπεπτα» για να γίνουν ραδιοφωνικές επιτυχίες, όπως το χιλιοπαιγμένο «What Else Is There», ενώ συγχρόνως δεν απογοητεύουν το πιο «ψαγμένο» κοινό της ηλεκτρονικής μουσικής.

Ο Svein Berge και ο Torbjorn Brundtland συναντήθηκαν για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας του ’90 μέσω ενός κοινού τους φίλου και συνειδητοποίησαν σχεδόν αμέσως πως αγαπούν τους ίδιους δίσκους και μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα. Αν και μόλις έμπαιναν στην εφηβεία, άρχισαν να πειραματίζονται με τους ηλεκτρονικούς ήχους αντλώντας επιρροές από την τέκνο σκηνή της νορβηγικής πόλης Tromsο. Μεγαλώνοντας, ακολούθησαν αρχικά διαφορετικούς δρόμους, αλλά το 1998 επανασυνδέθηκαν και κυκλοφόρησαν το πρώτο τους σινγκλ. Ακολούθησαν επτά άλμπουμ, τα οποία βρέθηκαν στην κορυφή των τσαρτ σε πολλές χώρες του κόσμου και μία υποψηφιότητα για Γκράμι.

Απόψε, το ντούο που λατρεύει να εκπλήσσει το κοινό του τόσο με τους πειραματισμούς του (συχνά ερμηνεύουν δύο διαφορετικές εκδοχές ενός κομματιού στην ίδια συναυλία ) όσο και με τις εκκεντρικές εμφανίσεις του θα βρίσκεται στην Πλατεία Νερού για να «εγκαινιάσει» το φεστιβάλ Release Athens 2017 με ένα εντυπωσιακό οπτικοακουστικό σόου. Στο ταξίδι τους στην Αθήνα θα τους συνοδεύσουν η Σουηδή τραγουδίστρια Jonna Lee και ο Jamie Irrepressible, ή αλλιώς Jamie McDermott, από την ποπ κολλεκτίβα The Irrepressibles.

Λίγο νωρίτερα, τη σκηνή του Release θα καταλάβουν οι Γερμανοί Moderat, που ειδικεύονται στο να συνδυάζουν τη μελαγχολία με τη χορευτική διάθεση και τη «δύσκολη» ηλεκτρονική μουσική με ποπ συναισθηματισμούς και στοιχεία από τη ραπ. Η μπάντα δημιουργήθηκε το 2002 στο Βερολίνο από τους ήδη γνωστούς στους Βερολινέζους κλάμπερ Sascha Ring, ή Apparat, και το ντουέτο των Modeselektor, Gernot Bronsert και Sebastian Szary. Εκτοτε, χωρίς να εγκαταλείψουν τις σόλο πορείες τους, συνέχισαν να συναντιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο στούντιο και σταδιακά η φήμη τους εξαπλώθηκε στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Τον περασμένο Νοέμβριο έπαιξαν μπροστά σε πάνω από 3.000 άτομα στο κατάμεστο Gazi Music Hall, ενώ η φετινή τους περιοδεία θα ολοκληρωθεί στις 2 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο σε μία συναυλία με 17.000 θεατές.

Το lineup της πρώτης ημέρας του Release συμπληρώνουν ο συνθέτης και ερμηνευτής Larry Gus (Παναγιώτης Μελίδης), που μεγάλωσε στη Βέροια και σήμερα ζει στο Μιλάνο, οι σκοτεινοί Rattler Proxy (Μάκης Παπασημακόπουλος και Λουκάς Σαββίδης) και η συνθέτις και τέως τραγουδίστρια των Film, Εtten. Ακολουθούν, στις 16 Ioυνίου οι Thievery Corporation, Archive και Kadebostany και στις 17 οι Jamiroquai, Wax Tailor κ.ά. Οι πόρτες ανοίγουν στις 5 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή