Κλασικά και… νησιώτικα στο Ηρώδειο

Κλασικά και… νησιώτικα στο Ηρώδειο

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλασικό άρωμα αλλά και νησιώτικη πνοή αναμένεται να φυσήξει αυτό το Σάββατο στο Ηρώδειο, καθώς η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον, μεικτό πρόγραμμα, σε διεύθυνση του Γιώργου Βράνου. Η συναυλία, στην οποία συμπράττει και ο διεθνώς καταξιωμένος Θεσσαλονικιός πιανίστας Βασίλης Βαρβαρέσος, θα ξεκινήσει με τη «Δωδεκανησιακή Σουίτα αρ. 1» του Γιάννη Κωνσταντινίδη. Με θέματα παρμένα από τους χορούς και τα τραγούδια των ακριτικών μας νησιών, οι ενορχηστρώσεις αναδεικνύουν τον ρυθμικό και μελωδικό πλούτο της μουσικής τους.

Για τη συνέχεια, το πρόγραμμα περιλαμβάνει το δεύτερο από τα τέσσερα κοντσέρτα για πιάνο του Σεργκέι Ραχμάνινοφ, ένα από τα δημοφιλέστερα του σχετικού ρεπερτορίου. Οσο για το φινάλε, αυτό αποτελείται από την «5η Συμφωνία» του Πιορτ Ιλιτς Τσαϊκόφσκι, δομημένη γύρω από το «θέμα της μοίρας», πάνω στο οποίο ο συνθέτης αναπτύσσει διάφορες νοητικές διαδρομές υπαρξιακού χαρακτήρα, ξεκινώντας από τον θάνατο για να καταλήξει σε ένα θριαμβευτικό φινάλε, με το οποίο υμνεί τη ζωή. Στις 9 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή