Ολη η χώρα ένα μουσικό πεντάγραμμο

Ολη η χώρα ένα μουσικό πεντάγραμμο

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε περισσότερες από 50 ελληνικές πόλεις «εξαπλώνονται» φέτος οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, οι οποίες ξεκινούν επισήμως απόψε με μια συναυλία στον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού του Ποσειδώνα, στο Σούνιο, και συνεχίζονται έως την Κυριακή με τη συμμετοχή σχεδόν 500 καλλιτεχνών και σχημάτων. Η χορωδιακή, η βυζαντινή και η παραδοσιακή μουσική συναντούν την τζαζ σε ένα σύντομο πρόγραμμα σχεδιασμένο έτσι ώστε να μη διαταράξει την ατμόσφαιρα του μνημείου, όπου πλέον φιλοξενούνται εκδηλώσεις μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Tην είσοδό τους στον χώρο θα εξασφαλίσουν μόνον οι πρώτοι 500 επισκέπτες, ενώ τα δελτία εισόδου για την εορταστική συναυλία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Ηρώδειο έχουν εξαντληθεί. Το σίγουρο όμως είναι πως κανένας κάτοικος της Αττικής δεν θα είναι αναγκασμένος να περάσει τις επόμενες πέντε ημέρες χωρίς μουσική, αφού δεκάδες δρώμενα με ελεύθερη είσοδο θα φιλοξενηθούν στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει από κλασικές μελωδίες σε «κλασικούς» χώρους, όπως το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου θα βρίσκεται το κουαρτέτο των Κατερίνας Τοπαλίδου, Μαρίας Λούκα, Κλεοπάτρας Κυρτάτα και Σταύρου Παργινού (Πέμπτη στη 1 μ.μ.), ή το Εθνικό Ωδείο, το οποίο προσφέρει βήμα έκφρασης στους σπουδαστές του, έως εναλλακτικές προτάσεις, όπως το αφιέρωμα στην ηλεκτρονική ντίσκο έξω από το Key Bar, στον πεζόδρομο της Πραξιτέλους (Πέμπτη στις 7 μ.μ.), οι εμφανίσεις νεανικών εγχώριων συγκροτημάτων στην πλατεία Βαρνάβα, στο Παγκράτι, ή το ιδιαίτερο πρότζεκτ των Parallel Sensations και Balearic Mike από το Μάντσεστερ στο Spinster (Ικτίνου 3, Παρασκευή στις 8 μ.μ.). Σήμερα, ημέρα του εορτασμού, το Athenaeum μετατρέπει τον πεζόδρομο της οδού Αδριανού σε υπαίθρια σκηνή (από τις 8 μ.μ.), ο «Ιανός» υποδέχεται την Ελευθερία Αρβανιτάκη για μια συνομιλία με την Τασούλα Επτακοίλη (στις 8.30 μ.μ.) και η Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» ανοίγει τα αναγνωστήριά της και καταργεί τον κανόνα της σιωπής (από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 μ.μ.). Παράλληλα, το 7ο Athens Open Air Film Festival σχεδιάζει μια ειδική προβολή του μουσικού φιλμ «Stop Making Sense», το οποίο εστιάζει σε τρεις εμφανίσεις των Talking Heads το 1984, στις 9.30 μ.μ. στην πλατεία Αβησσυνίας. Λίγο νωρίτερα, μουσική συντροφιά στους περιπατητές του Εθνικού Κήπου θα κρατήσουν η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία (7.30 μ.μ.) και η Big Band του Δήμου Αθηναίων (8.30 μ.μ.). Τέλος, στο Επιγραφικό Μουσείο ο σύλλογος υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού διοργανώνει συναυλία με τη συμμετοχή του πιανίστα Αρη Γραικούση (1 μ.μ.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή