Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Pro Musica Rhodos

Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Pro Musica Rhodos

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα απο τα πιο συναρπαστικά μουσικά γεγονότα της χρονιας λαμβάνει χώρα στη Ρόδο, τραγουδιστές από τη Σκάλα του Μιλάνου, την Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης, την Κρατική Όπερα της Βιέννης συμπράττουν στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Pro Musica Rhodos, δίνοντας την ευκαιρία στους τοπικούς κατοίκους οσο και στους επισκέπτες του νησιού να απολαύσουν διεθνούς τάξεις συναυλίες και masterclasses, στην μαγευτική ατμόσφαιρα του ιστορικού Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου, στην μεσαιωνική πόλη της Ρόδου. 

 

Έχοντας παρευρεθεί σε κάποια απο τα καλύτερα φεστιβάλ κλασσικής μουσικής, έχοντας δει την ανθιζουσα πολιτισμική ζωή σε άλλες χώρες και σκεφτόμενος την πλούσια ιστορία και πολιτισμό της Ρόδου, απέκτησα τη φιλοδοξία για τη θέσπιση ενός φεστιβάλ, με στόχο να εμφυσήσουμε νέα ζωή στα μνημεία του νησιού των ιπποτών, φέρνοντας νέους ανθρώπους και διεθνώς καταξιωμένους καλλιτέχνες για συναυλίες, μαστερκλας και ενδεχόμενος όπερα και εικαστικες εκθέσεις στο μέλλον. Αυτό είναι το πιο ειλικρινές μου όραμα θεσπίζοντας αυτο το φεστιβάλ.

Το φετινό φεστιβάλ θα ξεκινήσει με masterclass λυρικού τραγουδιού από το Γερμανό τενόρο, Benjamin Bruns, σολίστα στην Κρατική Όπερα της Βιέννης, Σεμπερ Όπερα της Δρέσδης, Κρατική Όπερα της Βαυαρίας όπως επίσης του Πασχαλινού Φεστιβάλ Σάλτσπουργκ και Φεστιβάλ Μπαϊροητ. Το masterclass λυρικού τραγουδιού θα λάβει χώρα απο την 27η – 30η Ιουλίου

Θα ακολουθήσει masterclass πιάνου από τον Αλέξανδρο Ε. Βελώνη, συγκεντρωμένο στην απόκτηση μιας φυσικής προσέγγισης στην πιανιστική εκτέλεση και την τεχνική Peter Feuchtwanger. Το masterclass πιάνου θα λάβει χώρα απο την 27η – 30η Ιουλίου

Την 29η Ιουλίου, ο βιρτουόζος του μπαγιάν – κλασσικό ακορντεόν, Alumnus του Κονσερβατόριου της Αγίας Καικιλίας της Ρώμης, Samuele Telari θα δώσει ένα ιδιαίτερο ρεσιτάλ, εξερευνώντας τη γοητεία αυτού του ξεχωριστού οργάνου. 

Εν συνέχεια, οι επιλεγμένοι ενεργοί συμμετέχοντες στο masterclass λυρικού τραγουδιού θα δώσουν μια matinée συναυλία, παρουσιάζοντας το αποτέλεσμα της δουλειάς τους στο masterclass, την 31η Ιουλίου

Την 1η Αυγούστου η κορύφωση και ολοκλήρωση του φετινού φεστιβάλ θα λάβει χώρα με μια εκτέλεση της τελευταίας απο τις "péchés de vieillesse" – "αμαρτίες του γήρατος" και ενός απο τα πιο άμεσα έργα του G. Rossini: την Petite Messe solennelle. Για την υλοποίηση αυτής της συναυλίας οι συμμετέχοντες στο φωνητικό masterclass, οι οποίοι θα κάνουν πρόβες καθ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ υπό την επίβλεψη του Prof. Peter Sefcik, θα εκτελέσουν το απαιτητικό μέρος της χορωδίας. 

Τα μέρη των σολιστών θα τραγουδήσουν μερικοί απο τους καλύτερους τραγουδιστές που έχει να προσφέρει η παγκόσμια σκηνή: η σοπράνο Κατερίνα Οικονόμου από το Θέατρο της Σκάλας του Μιλάνου και τη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης, ο τενόρος Benjamin Bruns απο την Κρατική Όπερα της Βιέννης και την Κρατική Όπερα της Βαυαρίας, η άλτο Marie-Sande Papenmeyer από την Κρατική Όπερα του Αννόβερου καθώς και ο μπάσος Ryszard Kalus απο την Κρατική Όπερα του Αμβούργου. Ο Alumnus του Κονσερβατόριου της Αγίας Καικιλίας στη Ρώμη, Samuele Telari, θα εκτελέσει το μέρος για μπαγιάν, ενώ η Prof. Karola Theil απο τη Μουσική Ακαδημία Hanns Eisler Musikhochschule του Βερολίνου καθώς και ο Alumnus του Ωδείου Τσαϊκόφσκι της Μόσχας Valeriy Ismagilov, θα εκτελέσουν τα μέρη για πιάνο υπό τη μουσική διέυθυνση του Αλεξάνδρου Ε. Βελώνη.

Το φεστιβάλ Pro Musica Rhodos λαμβάνει χώρα από την 27η Ιουλίου – 1η Αυγούστουκαι είναι μια συνδιοργάνωση του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή