Μουσικό Sani Festival, ετών 25

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα 25 χρόνια παρουσίας του γιορτάζει φέτος το μουσικό Sani Festival, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στον Λόφο της Σάνης, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, δίπλα στον ομώνυμο μεσαιωνικό πύργο. Αντί πάρτι γενεθλίων, το φετινό φεστιβάλ προσκαλεί τους «θαμώνες» του να ξαναζήσουν μερικές από τις καλύτερες στιγμές του θεσμού, προσφέροντας παράλληλα στους «αμύητους» την ευκαιρία να απολαύσουν τις συναυλίες μεγάλων ονομάτων της τζαζ και όχι μόνον, που επιστρέφουν στη Σάνη για δεύτερη ή τρίτη φορά.

Η αυλαία άνοιξε το περασμένο Σαββατοκύριακο με την εμφάνιση της Trondheim Jazz Orchestra από τη Νορβηγία, σε σύμπραξη με τον Αμερικανό σαξοφωνίστα και συνθέτη Tζόσουα Ρέντμαν. Σειρά έχει, το ερχόμενο Σάββατο, ο βραβευμένος με τέσσερα Γκράμι Αφροκουβανός μουσικός Gonzalo Rubalcaba, ο οποίος ενθουσίασε το ελληνικό κοινό στην πρώτη του εμφάνιση, στο Sani Festival του 2002, και επέστρεψε τρία χρόνια αργότερα για να συνοδεύσει στο πιάνο τον κοντραμπασίστα Τσάρλι Χέιντεν.

Μετά τη δημοφιλή ενότητα Jazz on the Hill ακολουθεί ο κύκλος International Sounds με προσκεκλημένες τη… διαχρονική ερμηνεύτρια, ηθοποιό και παραγωγό Ντι Ντι Μπριτζγουότερ (23/7), η οποία λαμβάνει μέρος στο φεστιβάλ για τρίτη φορά, και την κόρη της, Τσάινα Μόσες (29/7), που το 2013 παρουσίασε στη Σάνη το δίσκο της «Crazy Blues», χαρακτηρισμένο ως ένα από τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς από τους Times.

Ο Mανώλης Μητσιάς, με ένα αφιέρωμα σε Ελληνες συνθέτες, και η Νατάσσα Μποφίλιου είναι οι φετινοί συμμετέχοντες της ενότητας Greek Variations, ενώ η διοργάνωση ολοκληρώνεται στις 19 Αυγούστου με τη μοναδική εκδήλωση του κύκλου Classical Waves. Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει ένα επετειακό αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου, με σολίστ τη σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη και τον τενόρο Γιάννη Χριστόπουλο.

Το αυτοχρηματοδοτούμενο Sani Festival διοργανώθηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του ’93 και επικεντρώθηκε εξ αρχής στις ποιοτικές μουσικές επιλογές και τη σύνδεση πολιτισμού και τουρισμού. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στον φυσικό χώρο του Λόφου της Σάνης, που βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων του Sani Resort. Προπώληση εισιτηρίων γίνεται μέσω της ιστοσελίδας sanifestival.gr και της πλατφόρμας tickethour.com, τηλεφωνικά στο 210-89.38.111, καθώς και στα καταστήματα «Γερμανός». Ωρα έναρξης 9.30 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή