Η Νεοϋορκέζα με σήμα κατατεθέν… το σφύριγμα

Η Νεοϋορκέζα με σήμα κατατεθέν… το σφύριγμα

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμα κι εκείνοι που δεν δηλώνουν θαυμαστές της είναι περίπου αδύνατο να μην έχουν ακούσει κάπου το «Lost on You» ή το «Other People» της LP. Παίζουν παντού· σε μπαρ, ραδιόφωνα (και της χώρας μας), ακόμα και στο σούπερ μάρκετ πήρε ένα από αυτά το αυτί μου τις προάλλες. Ωστόσο, η Νεοϋορκέζα τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια, που θα δούμε απόψε στην Τεχνόπολη, είναι κάτι παραπάνω από το πρόσωπο των 1-2 χιτ των ημερών. Αλλωστε, παρόλο που η καριέρα της, προφανώς, εκτοξεύθηκε τον τελευταίο χρόνο, η ίδια παραμένει προσγειωμένη και πιστή στην καλλιτεχνική φιλοσοφία που έχει αναπτύξει τα προηγούμενα χρόνια της καριέρας της.

«Για μένα δεν έχει αλλάξει κάτι. Ο στόχος ήταν πάντα να συνδέομαι με τους ανθρώπους και τώρα απλώς υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι με τους οποίους μπορώ να συνδεθώ. Ακόμα πάντα προσπαθώ να εξερευνώ τα συναισθήματά μου με ειλικρίνεια, ώστε να μπορώ να επικοινωνώ όλο και πιο βαθιά και με τους άλλους», μας λέει η LP, λίγο πριν ανεβεί στη σκηνή της Τεχνόπολης. Στη γιορτή, την οποία διοργανώνει το Gazarte, συμμετέχουν ακόμα οι Καλιφορνέζοι Monophonics και οι ανερχόμενοι Lola Marsh, οι οποίοι έρχονται για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Η LP πάντως έχει πίσω της αρκετή ιστορία. Πριν το ευρύ κοινό ανακαλύψει την ιδιαίτερη φωνή και το σήμα κατατεθέν… σφύριγμά της, η ίδια είχε δώσει αρκετά από τα τραγούδια της σε διάσημες συναδέλφους της όπως η Ριάνα («Cheers»), η Λιόνα Λιούις («Fingerprint») και η Cher («Pride»). Και τώρα όμως, που, όπως είναι λογικό, τα «καλά» θα τα κρατάει για τον εαυτό της, δεν πρόκειται να σταματήσει τις συνεργασίες: «Θα συνεχίσω κανονικά να γράφω τραγούδια και για άλλους. Αν ένα κομμάτι είναι πραγματικά καλό αλλά δεν μου ταιριάζει, δεν πρόκειται να το κρατήσω. Πάντα θα γράφω και για άλλους. Με βοηθάει να καθαρίζω τo μυαλό μου».

Οταν της ζητάμε να χαρακτηρίσει τη μουσική της, έχει μόνο λίγες λέξεις να δώσει: «ευαίσθητη και από καρδιάς». Και πράγματι ακούγοντας προσεκτικά ένα ένα τα κομμάτια της –κι εκείνα, τα λιγότερο γνωστά– καταλαβαίνεις, πέρα από μουσικά γούστα, πως η συγκεκριμένη καλλιτέχνις βάζει στην κάθε ηχογράφηση κι ένα κομμάτι από τον εαυτό της. «Η ηχογράφηση μου αρέσει σχεδόν εξίσου με το live. Νιώθω ότι στο στούντιο μπορώ εξερευνήσω τη φωνή μου παραπάνω, κι αυτό οδηγεί σε όσα συμβαίνουν στις ζωντανές εμφανίσεις. Το ίδιο και με τους δίσκους. Οταν ενθουσιάζομαι με κάποιον ερμηνευτή και το άλμπουμ του, μου αρέσει να ακούω προσεκτικά κάθε νότα του και να βάζω και τους άλλους να κάνουν το ίδιο», λέει σχετικά η LP.

​​Οι Monophonics θα ανεβούν στη σκηνή της Τεχνόπολης στις 9 μ.μ., ενώ η LP αναμένεται περίπου στις 10.45 μ.μ. Οι πόρτες θα είναι ανοικτές από τις 6.15 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή