Η Αθήνα υποδέχεται τα ταλέντα της περίφημης μουσικής ακαδημίας Curtis

Η Αθήνα υποδέχεται τα ταλέντα της περίφημης μουσικής ακαδημίας Curtis

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εδώ και τρία χρόνια, η Αθήνα έχει μπει στον κατάλογο των τυχερών πόλεων που απολαμβάνουν κάθε φθινόπωρο τις θαυμάσιες ερμηνείες των νέων ταλέντων της περίφημης Ακαδημίας Curtis Institute of Music των ΗΠΑ. Από το 2015, η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη φιλοξενεί το φεστιβάλ με βραδιές κλασικής μουσικής του «Curtis On Tour. Τhe Nina von Maltzahn Global Touring Initiative», που φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 27 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Eλληνογερμανικό Πολιτιστικό Κοινωφελές Ιδρυμα Schwarz. «Ψυχή» του Ιδρύματος είναι η Χιόνα Ξανθοπούλου-Schwarz, Ελληνίδα της Γερμανίας, λάτρης της κλασικής μουσικής, η οποία έχει ιδρύσει εδώ και κάποια χρόνια ένα φεστιβάλ για κλασική μουσική και εικαστικά στη Σάμο. Παράλληλα έχει αναλάβει δράση προκειμένου να αυξήσει την ακτινοβολία του Ωδείου Αθηνών στο εξωτερικό, ενώ ενισχύει και την ελληνογερμανική συνεργασία ειδικών για τον Εθνικό Κήπο.

Η συνεργασία της Ακαδημίας Curtis με το Ιδρυμα Schwarz και τη Γεννάδειο έχει δημιουργήσει έναν πολύ σημαντικό θεσμό για όσους θέλουν να δουν από κοντά τους σολίστες που θα ξεχωρίσουν τα επόμενα χρόνια. Δεν θα υπήρχε καλύτερος «οικοδεσπότης» στην Αθήνα από τη Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει κάνει μια πολύ επιτυχή πολιτική εξωστρέφειας χάρις στη δραστήρια επικεφαλής της, την δρα Μαρία Γεωργοπούλου. Η Curtis είναι μια από τις καλύτερες ακαδημίες του κόσμου. Δεν είναι τυχαίο ότι στους αποφοίτους της συμπεριλαμβάνονται μορφές όπως ο Σάμιουελ Μπάρμπερ και ο Μπέρνσταϊν. Συνδυάζει την παράδοση και την καινοτομία, εκπαιδεύοντας εξαιρετικά ταλαντούχους νέους μουσικούς ως «καλλιτέχνες-πολίτες», οι οποίοι συνδέονται και αλληλεπιδρούν με την τοπική και παγκόσμια κοινότητα μέσω της μουσικής δημιουργίας υψηλού επιπέδου.

Τo Curtis on Tour είναι η παγκόσμια περιοδεία της Ακαδημίας, με πάνω από 200 συναυλίες σε ολόκληρο τον κόσμο από το 2008. Η υλοποίηση της φιλοσοφίας «μαθαίνω παίζοντας» προσφέρει στους μαθητές μια ρεαλιστική, επαγγελματική εμπειρία περιοδείας παγκοσμίου βεληνεκούς, πλάι σε γνωστούς αποφοίτους και καθηγητές. Εκτός από τις παραστάσεις, οι μαθητές συχνά προσφέρουν master classes, παραστάσεις σε ωδεία, καθώς και άλλες δραστηριότητες στις πόλεις τις οποίες επισκέπτονται. Στην Αθήνα, οι νέοι μουσικοί έχουν πραγματικά συγκινήσει το κοινό με το πάθος τους τις δύο προηγούμενες χρονιές, κερδίζοντας με το σπαθί τους το ένθερμο χειροκρότημα, παίζοντας μάλιστα δίπλα στους καθηγητές τους.

Φέτος, οι «Νύχτες Κλασικής Μουσικής» περιλαμβάνουν τέσσερις συναυλίες με ελεύθερη είσοδο (με δελτία εισόδου και σειρά προτεραιότητας) στο Cotsen Hall. Οι πιανίστες Pallavi Mahidhara και Mikael Eliasen, ο κλαρινετίστας Michael Rusinek, ο σολίστ της βιόλας Edward Gazouleas, η σοπράνο Helena Perroni και ο τενόρος Aaron Crouch θα εμφανιστούν στο ελληνικό κοινό ερμηνεύοντας έργα Μότσαρτ, Σούμαν, Πουλένκ, Μπέρνσταϊν, Σούμπερτ, Τσαϊκόφσκι, Βέρντι κ.ά. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα της Γενναδείου Βιβλιοθήκης (http://www.ascsa.edu.gr/).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή